Granskning

Kent Ekeroth, tillbaka i partiets värme

Tänk er detta, och försök låtsas att det är vilket parti som helst förutom SD:
En politiker avslöjas ha filmat när två partikamrater beter sig olämpligt. Filmen, som finns på hans mobiltelefon, redigeras och läggs upp på partiets officiella Youtube-kanal i syfte om att lyfta skulden från sig själv och partikamraterna. Drygt 2,5 år senare kommer sanningen fram, så som den ofta gör, och i samband med den rullas också en härva av lögner upp. Politikern i fråga tar en time-out från sitt politiska arbete. Någon vecka senare läggs det upp en film på en rasistisk blogg, tätt kopplad till nämnda politikern. Filmen väcker en internetstorm inte skådad på länge, där till och med bloggens anhängare reagerar med avsmak. Trots detta så tar politikern inte avstånd från bloggen. Det gör förövrigt inte heller resten av hans parti, som använder den som källa på sina officiella hemsidor.

Som sagt, tänk er om det här hade gällt Socialdemokraterna eller Moderaterna. Tror ni att politikern i fråga ens hade fått vara kvar i partiet..? Vi lägger också till det faktum att det i detta parti gått ut ett brev där det förklaras att det nu gäller nolltolerans mot rasism och rättshaverism – och bryts den nolltoleransen så åker man ut. Sverigedemokraterna är dock inte som andra riksdagspartier, det har vi konstaterat många gånger. Att Kent Ekeroth inte bara får vara med, utan också är välkommen till partiets årliga julfest, tyder på att partiet inte ser särskilt allvarligt på hans överträdelser.

Med en partisekreterare som säger att han ”visar prov på självrannsakan och gott omdöme” och en ordförande vars nolltolerans endast tycks drabba partiets gräsrötter, kan vi bara fråga oss detta: Vad måste Kent Ekeroth egentligen göra, och hur långt måste han gå, för att bli kritiserad och granskad av sin partiledning?


Stötta vår verksamhet