Granskning

Läckor inom SD bekymrar medlemmarna

Ibland går det dåligt för Sverigedemokraterna – och ibland går det riktigt dåligt. De flesta som följt med i vad som skrivits om Sveriges blågulaste riksdagsparti senaste månaderna har nog lagt märke till att det finns vissa problem inom SD. Problem som stavas ”interna läckor”. Det här är något som bekymrar även medlemmar inom Sverigedemokraterna – enligt en läcka.

Vissa är så bekymrade att de vill gillra fällor för den eller de som läcker information till media. Bland annat skrivs det så här i ett internet SD-forum:

Kan man inte gillra en fälla? Dvs. sprida intressant desinformation till några personer i taget och sedan se vad som läcker ut varifrån?

Martin Kinnunen, pressansvarig hos Sverigedemokraterna, kommenterar det hela till Expressen:

Om det publiceras saker som man tycker borde vara interna uppgifter som inte bör komma ut hursomhelst så är det ganska rimligt att man i partiet funderar på hur de här sakerna kunde komma ut.

Vi förstår självfallet att det är bekymmersamt, men samtidigt kan vi inte låta bli att känna viss tacksamhet för källan/källorna. Dock är det förstås inte bara läckor inom partiet som orsakar dålig stämning just nu. Det går inte så bra, kan vi sammanfatta det hela, efter flera månader av interna gräl.

Vi vill avsluta det här inlägget med ett citat som alltså läckts från SD:s interna forum och som nu publicerats i Expressens artikel, en artikel som är skriven av David Baas:

Hitintills är väl diskussioner här det enda som INTE hamnat hos Baas

 


Stötta vår verksamhet