Granskning

Nämndeman (SD) önskade livet ur Soros och gillade kommentar om att skjuta barn – får fortsätta döma

Written by Henrik Johansson

Här om dagen kunde vi avslöja hur den Sverigedemokratiske nämndemannen Mariola Hansson påstod sig kunna se om ett barn var potentiell mördare och gillat en kommentar om att samma barn skulle skjutas. Nu avslöjar DN att Hansson fått fortsatt förtroende som nämndeman efter att hon påstått sig blivit *trumvirvel* hackad… 

Det var under måndagen som vi kunde visa hur Hansson skrivit mängder av inlägg på sin Facebooksida där hon bland mycket annat pekade ut oskyldiga som skyldiga, gillat en kommentar om att skjuta barn och önska livet ur George Soros:

Nu skriver DN att hon fått fortsatt förtroende att döma i Malmö Tingsrätt då hon säger sig blivit hackad:

Enligt nämndemannen har hon inte själv skrivit och gillat de andra kontroversiella kommentarerna.

– Hon säger att det är något konstigt som pågår. Hon säger nu att hon ska gå till it-tekniker och kontrollera vad som pågår, hon ska skriva till Facebook och stänga sitt nuvarande konto och skaffa ett nytt och också skaffa lås över sin telefon och ha uppsikt över den så att ingen annan kan använda den och kunna komma åt hennes Facebook-konto, säger Eva Wendel Rosberg, lagman i Malmö Tingsrätt, och fortsätter:

– Vi har haft ett långt samtal och jag uppfattar att hon förstår allvaret i detta och hon har lovat mig att jag i fortsättningen inte ska få information om liknande skriverier i hennes namn. Så vi avvaktar, händer det inget mer så händer inget mer med avstängning eller entledigande.

Det är ju fint att lagmannen går på linjen hellre fria än fälla, men man kan ju tycka att hon borde vara lite mer frågvis kring detta påstådda hack. Till ex, hur kommer det sig att du inte märkt det tidigare? Hur rimligt är det att en person skulle ha hackat dig under flera år och varför verkar åsikterna gå helt i linje med det du erkänner att du skrivit?

Men sure, om lagmannen inte tyckte att de skärmdumpar som vi presenterat hittills dög så kommer här ett par till:

Förutom att kalla folk för parasiter och psykiskt rubbade så kan man ju ifrågasätta hur det står till med rättstänket när en nämndeman delar Fria Tider och upprörs över att polisen försöker skydda människor som attackerats av en rasistisk pöbel.


Stötta vår verksamhet
  • 914
    Delningar