Granskning

Nämndeman (SD) pekar ut femåring som potentiell mördare och önskar livet ur George Soros

Written by Henrik Johansson

Både Aktuellt Fokus och Kvällsposten har de senaste dagarna skrivit om den Sverigedemokratiska nämndemannen Mariola Hansson som riskerar att stängas av från Tingsrätten efter flera uttalanden i sociala medier. IRM kan nu visa hur hon under flera år spridit propaganda från sajter som nazistiska Nordfront, önskat livet ur George Soros, pekat ut oskyldiga som skyldiga och påstått sig kunna se en potentiell mördare i en femåring. 

IRM uppmärksammade Hansson redan för två år sedan då hon postat länkar om att skjuta mot flyktingar och begå attentat mot Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Efter vårt avslöjande stängdes hennes Facebook ner under en period, men man vidtog inga åtgärder mot Hansson trots SD:s påstådda ”nolltolerans” mot extremism.

En person som Hansson sedan dess riktat sitt hat mot är finansmannen George Soros som gång på gång återkommer i hennes flöde. Bland annat skriver Hansson att Soros är en orm och förrädare som hon hoppas dör imorgon:

Hansson är också en trogen följare av de nazistiska sajterna Nordfront och Blueshift från vilka hon delat flera texter, bland annat om chemitrails:

Det finns också exempel på hur Hansson valt att peka ut personer som skyldiga trots att de friats eller inte dömts för ett brott ännu. I ett inlägg från maj förra året pekar Hansson ut en 23-årig man som skyldig efter IKEA-morden, trots att det i artikeln tydligt står att han släppts på fri fot och att misstankarna var av den lägsta graden. 23-åringen avskrevs helt från utredningen strax efter detta:

Och precis som i Kvällspostens avslöjande där Hansson pekar ut riksdagsledamoten Hanna Wigh som en lögnare, då hon tydligen kan se sånt på folks ansikten, så pekar hon även ut en 5-årig pojke som potentiell mördare. Hon passar även på att gilla en kommentar om att pojken ska skjutas på plats:

Enligt Kvällsposten riskerar nu Hansson att stängas av från Tingsrätten och lagmannen Eva Wendel Rosberg ska kalla henne till ett samtal:

När lagmannen Eva Wendel Rosberg fick se flera inlägg som med säkerhet kan knytas till nämndemannen blev hennes reaktion att omedelbart vidta åtgärder.

– Jag kommer att kalla nämndemannen till ett samtal. Jag tycker att det hon har skrivit är inte lämpligt. Uppför man sig på ett sätt som är olämpligt och på något sätt kan skada förtroendet för domstolarna så måste vi agera. Mitt första steg blir att kalla henne på samtal och höra vad hon har att säga om detta, säger Eva Wendel Rosberg.

Självklart påverkar sånt här förtroendet för svenskt rättsväsende. Hur hade du själv reagerat om du en dag fann dig i en svensk tingsrätt och personen som ska döma dig skriver så här på nätet:


Stötta vår verksamhet
  • 983
    Delningar