Granskning

Nej SD, så här sköter man inte sociala medier

Det här med att hålla god ton i sociala medier och på internet i allmänhet är något som flera sverigedemokrater tycks ha väldigt svårt för. Detta trots att problemet flera gånger uppmärksammats, och även tagits upp i deras kommunikationsplan. Nåväl, att den där kommunikationsplanen inte efterföljs är ingen nyhet men vi kan ändå tycka att någon borde säga ifrån. Eftersom partiledningen inte tycks vilja göra det (trots vissa försök från partisekreterare Söder) så får helt enkelt vi, som ändå är ganska duktiga på det här med sociala medier, rycka in.

Vi tänkte börja med vilken ton man ska hålla mot sina meningsmotståndare. Vi har full förståelse att man ibland kan känna sig frustrerad och lite upprörd, då kanske det är bra att lämna datorn en stund för att lugna ner sig innan man svarar. Alltså inte svara på det här sättet:

ekerothtitter

Det är nämligen ganska olämpligt, särskilt som riksdagsledamot, att beskylla sina meningsmotståndare för att sniffa lim. Eller ja, det tycker åtminstone vi och vi tror inte att vi är ensamma om den bedömningen.

För att gå vidare. Är du man och ska diskutera med en kvinna? Då gör du bäst i att inte använda sexistiska härskartekniker. Det kan så lätt slå tillbaka på dig själv. Har du redan tidigare blivit kritiserad och ifrågasatt för hur du sköter dina kontakter på sociala medier, tja, då borde du helt enkelt vara väldigt försiktig. Folk har blivit utkastade ur SD för mindre, herr Ämtenmyr.

ämtenmyrteitter

Det sista rådet vi vill ge er är att man ska vara försiktig med vad man skämtar om. Är man företrädare för ett parti som av många kan tyckas vara lite… nå… fascistiskt och/eller rasistiskt, så kanske man inte ska dra den typen av skämt dom herr Dulny gör här nedan:

dulnyninja

Fast det förstås, det kanske inte var ett skämt? När det handlar om SD är det tyvärr svårt att veta när rasismen är på ”skoj” och när den är allvarligt menad. Att Dulny twittrat ruskigt föraktfullt (*host* rasistiskt *host*) förut gör det dock lite svårare att tro att det är ett skämt.

Vi hoppas att vår korta, men ändå ganska kärnfulla, guide för sociala medier kommer komma till hjälp. Vi är säkra på att vi kommer återkomma till ämnet, säkert förr snarare än senare. För om SD inte lär sig av den egna kommunikationsplanen som de själv tagit fram och godkänt, varför skulle de lyssna på någon annan? Nej, tyvärr kommer de nog fortsätta härja ostört på internet. Och lika bra är väl kanske det, de är liksom så duktiga på att avslöja sig själva när de får gömma sig vid en datorskärm…

Läs mer om SD:s problem med att hantera internet:


Stötta vår verksamhet