Granskning

Om Husby på SD:s officiella facebooksida: ”Lasermannen var kanske inte så dum ändå”

sd facebook
Written by Anny Berglin

Bilden här nedanför sprids just nu friskt av Sverigedemokrater, bland annat på flera av deras lokala hemsidor:

sd propagandaBilden ligger upplagd på Facebookgruppen ”Sverigedemokraterna i Riksdagen – ja tack” som sedan en tid tillbaka anges vara Sverigedemokraternas officiella facebooksida. Den är också länkad på Sverigedemokraternas hemsida:

sdjatackhemsida

Men vad är det då SD egentligen vill säga med bilden? Vad är deras lösning på problemen i Husby? Tja, vissa av deras företrädare har redan yttrat sig på Twitter, men kanske är det så att de vill ta lite inspiration från de SD-anhängare som har kommenterat på den officiella SD-facebooksidan:

apormoske

Det finns också betydligt grövre kommentarer på den officiella SD-facebooksidan:

eld1 eld2 eld3 eld4 eld5 eld6 eld7

Men vet ni vad? Det blir snäppet värre också. På den, som sagt, officiella facebooksidan som Sverigedemokraterna själva länkar till högst upp på sin hemsida.

sdlaserman2an sdlaserman3an sdlasermanan

Är det här åsikter som Sverigedemokraterna som parti ställer sig bakom? För så här är det: Det går inte att säga att en facebooksida är officiell, länka till den från partiets hemsida och sedan förvänta sig att man är fri från ansvar från sidan och vad som skrivs där. Inget annat riksdagsparti skulle komma undan med något liknande. Vi hoppas verkligen att Sverigedemokraterna inte gör det. SD borde se till att sidan genast stängs ner, då det uppenbart inte är någon som modererar dess kommentarsfält. De borde också ta aktivt avstånd från de åsikter som uttryckts i kommentarsfältet på den bild som SD själva sprider på sina hemsidor.

På riktigt SD. Det här är inte okej. Det är så långt ifrån okej det kan komma – och det borde ärligt talat ni också begripa.

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 13
    Delningar