Granskning

Osmakligheten hos SD når nya höjder – SD-politiker påstår att Alans dödsbild är fejk

Få har missat den bild den bild på den döde 3 årige pojken Alan Kurdi som spolats iland efter att den båt han färdats på kapsejsat på medelhavet. Sverigedemokraterna, har i en sorts rasistisk desperation, försökt smutskasta Alans familj genom insinuation eller rakt ut påstå att fadern endast flydde för att få nya tänder. Expo skriver om SD:s desperata försök:

Den högerextrema miljön gör nu allt för att misskreditera flyktingar efter rapporteringen om flyktingkatastrofer. På sajter som Avpixlat, Exponerat, Fria Tider och Nyheter Idag ifrågasätts Alan Kurdis familjs motiv att fly. De har lyft fram en intervju med pappan Abdullahs syster Tima Kurdi där hon berättar att hon betalat för att familjen skulle kunna finansiera flyktingsmugglare för att ta sig över till Europa.

I intervjun förklarar hon gråtande att Abdullah bland annat behövde tandimplantat som hon tänkt finansiera, men att hon inte kunde överföra pengarna till Turkiet på grund av att Western uninon inte tillåter överföringar av så stora belopp och att det hade krävts en mellanhand för att ta ut pengarna. Hon berättar att hon förslagit att han skulle ta sig till Europa och söka en bättre framtid för sig själv och barnen och att hon i Europa kommer se om hon skulle kunna hjälpa till med att ordna han tänder . Anledningen till att familjen behövt smugglare var att de turkiska myndigheter inte utfärdat visum, rapporterar BBC. Enligt den kanadensiska journalisten Terry Glavin behövde pappan tandimplantat efter att ha kidnappats av ISIS och fått sina tänder utdragna. Men på SD-vänliga alternativa nyhetssajter är berättelsen en annan.

”Tre syriska muslimer, två barn och deras mamma, drunknade alltså på grund av pappans fåfänga – att få nya tänder gratis”, skriver Exponerat som inte nämner att systern tänkt betala för tandimplantaten.

Och som om detta inte vore nog, nu försöker SD-politiker också påskina att bilden på den döde Alan var iscensatt:

Patric Silfverklinga FejkPatrik Silfverklinga, Sverigedemokraternas gruppledare i Borås, är en av de som sprider bilden. En annan är Bo Lindholm, SD-politiker i Sala:

Bo Lindholm SalaVad varken Lindholm eller Silfverklinga berätta för sina följare och väljare är att Alan hade en bror som också drunknade. Det är alltså denne bror man ser på den ena bilden och Alan på den andre.

3270620099Fler som spridit denna rasistiska lögn är en av SD:s favoritsidor Exponerat, men efter massiv kritik från sina läsare har artikeln tagits ner. Även den borgerliga sidan Politikfakta sprider lögnen:

Exponerat

Politikfakta stod också bakom det fejkade valmanifestet från FI som spreds som en löpeld för ett tag sedan, sidan drivs av den borgerliga debattören Olah Clarkvist:

gdsdfgsdfgsdfgVi kan väl bara konstatera, än en gång, att SD inte har några som helst gränser i sin smutskastning av de som dör i vad som kallas den största flyktingkatastrof sedan andra världskriget…

 

 

 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 6.3K
    Delningar