Granskning

Pavel Gamov hyllade fascister i La Destra – de står för sund nationalism

Written by Henrik Johansson

En av anledningarna som anges till att SDU:s absoluta toppskick ska uteslutas är återkommande kontakter och samarbete med fascisterna i La Destra, Nationaldemokraterna och Nordisk Ungdom. Problemet för partiet är bara det att hela toppskicket haft samröre med dessa organisationer:

fantola-saluto-fascista

La Destra ställer upp på gruppfoto

fantola-celtica

Talarstolen pryds av solkorset hos La Destra

Under gårdagen kunde Aftonbladet avslöja att pressekreterare Henrik Vinge haft återkommande middagar med fascisterna, något han menade egentligen handlade om meningsutbyten och guidade turer. Idag avslöjar även Aftonbladet att Björn Söder suttit med på möten med La Destra och hyllat en nationalism som gick emot moderpartiet.

Nu kan IRM återpublicera delar ur en artikel från SR som visar hur SD hanterade frågan när SDU bjöd in fascisterna i La Destra 2011. Då var det inte tal om någon fascism, då välkomnade man SDU:s initiativ:

Sverigedemokratisk Ungdom, SDU, håller förbundskongress i Jönköping i helgen och har till den bjudit in flera andra europeiska ungdomsförbund, bland annat italienska partiet La Destras ungdomsförbund.

[…]

SDU:s förbundssekreterare Pavel Gamov håller inte med om att något av de inbjuda partierna skullen vara fascistiskt.
– Det där är ju rykten som inte riktigt stämmer, de partier vi bjudit in och deras ungdomsförbund är partier som står för sund nationalism och konservatism.

Moderpartiet Sverigedemokraternas pressansvarige, Martin Kinnunen, säger till Nyheterna att Sverigedemokraterna är medvetna om att deras ungdomsförbund har bjudit in dessa partier.
Vi har ingen anledning att anmärka på det, vi känner inte till att det finns några rykten om att några inbjudna gäster skulle vara fascistiska.

maxresdefault

Pavel Gamov

 

Pavel Gamov sitter idag i partistyrelsen för SD och ansåg alltså, så sent som för fyra år sedan, att La Destra stod för en sund nationalism. Vi blir knappast förvånade över Gamovs ställningstagande då han också har kontaktat nationaldemokraterna för att påpeka att Mona Sahlins dotter gift sig med en svart person, något Gamov ansåg vara en ”fadäs”.

Notera även att SD så sent som för fyra år sedan inte hade någon anledning att anmärka på att SDU bjöd in fascister.


Stötta vår verksamhet
  • 445
    Delningar