Granskning

Riksdagskandidat SD – vi borde använda George Soros som slagträ även i den svenska debatten

En ungersk poster med texten: "99 procent är emot illegal invandring. Låt inte George Soros få sista skrattet".
Written by Henrik Johansson

Antisemitism och diskussioner kring finansmannen George Soros har inte sällan gått hand i hand runt om i Europa. Trots det känner riksdagskandidaten Thoralf Alfsson att det är dags att öppna upp för en diskussion om Soros och Bilderbergsgruppen även i Sverige: ”Viktor Orban i Ungern använde Soros som ett slagträ i den ungerska valrörelsen. Det är nog fullt möjligt att använda Soros även i den svenska valrörelsen.”. 

Det är på Alfssons blogg man kan läsa om hur han spekulerar i om George Soros och Bilderberggruppen inte har ett finger med i spelet kring ensamkommande ungdomar från Afghanistan:

För vissa partier i Sveriges riksdag tycks helt andra intressen än det svenska folkets styra besluten. Dagens omröstning i riksdagen är ett bevis på detta. Jag frågar mig hur mycket Bilderberggruppen med George Soros i spetsen påverkat detta beslut. Eller är det bara det ”svenska tillståndet” och den masspsykos som råder som styr flera partier bortom allt sunt förnuft.

Alfsson fortsätter med att förklara hur Soros använts som ett slagträ i den Ungerska debatten, en debatt som återkommande varit antisemitisk, men Alfsson drar en helt annan slutsats:

Hur mycket kommer svensk media skriva om George Soros agerande, Viktor Orban i Ungern använde Soros som ett slagträ i den ungerska valrörelsen. Det är nog fullt möjligt att använda Soros även i den svenska valrörelsen.

För er som inte har full koll på Soros och debatten kring honom i Ungern rekommenderar vi er varmt att lyssna på P1 konflikt;

Konflikt berättar historien om George Soros. Från den judiska uppväxten i Budapest under förintelsen till de stora klippen under 1990-talet. När muren föll efter kommunismens fall vill han hjälpa till att göra världen mer öppen och demokratisk. Men hans vilja att hjälpa samhället har också väckt arga reaktioner i länder som Ungern och Ryssland. Och idag är han mer hatad än någonsin av högerextremister över hela världen. Som en röd tråd genom hans liv finns antisemitismen.

Även vi på IRM har skrivit om föraktet mot Soros bland Sverigedemokraterna:

George Soros är ett populärt hatobjekt för nationalister över hela Europa. Kritiken mot honom är mångfacetterad, men grundar sig i stort i hans omfattande finansiella stöd till organisationer som främjar demokrati, mänskliga rättigheter och kulturell mångfald. Han har även uttalat kritik mot nationalism och restriktiv flyktingpolitik, något som heller inte faller i god jord.

 


Stötta vår verksamhet
  • 497
    Delningar