Granskning

Riksdagsledamot Ekeroth visar stöd för islamofobisk tidning

För ungefär en månad sedan skrev vi om Dispatch International, en ny islamofobisk tidning som lanserats och som då fick stöd från Sverigedemokraternas riksdagsledamot Thoralf Alfsson, som även skrivit för tidningen. Nu väljer en andra sverigedemokratisk riksdagsledamot att uttrycka stöd för tidningen som i bästa fall kan kallas islamofobisk, i värsta fall för rasistisk. På Twitter väljer nämligen Kent Ekeroth att för en gångs skull länka något annat än sitt eget projekt och initiativ Avpixlat, för att istället länka till en artikel på Dispatch International:

Ekeroth har också citerat artikeln samt länkat på sin egen blogg. Hela artikeln i fråga dryper av främlingsfientlighet, bara titeln ”Fruktan sänker sig över Glava” avslöjar vad syftet är. Att vidare späda på möjliga motsättningar mellan ortsbefolkning och asylsökande som snart kommer bo i byn. Att man valt att vinkla artikeln negativt märks bland annat på följande mening:

”Det ska garantera att varje flykting kan handla i butiken med Migrationsverkets utdelade kort, laddade med 144 000 per månad i skattemedel.”

144 000 kronor låter förstås som mycket pengar, men slår man ut det på de 200 asylsökande det rör sig om så rör det sig alltså om 720 kronor, per person och per månad. Det vill säga de 24 kronor per dag som migrationsverket betalar ut i dagsersättning. Istället för att skriva en artikel som är objektiv, något som ofta efterfrågas i SD:s egna kretsar, skriver man alltså en artikel som är, om möjligt, mer vinklad än Avpixlat. Artikeln är förövrigt skrivet av den föredetta sverigedemokraten Victoria Wärmler.

Ekeroth beskriver artikeln på sin blogg: ”Läs sanningen ni inte läser i gammelmedia!”  Som sagt. Kent Ekeroth sitter i vår riksdag.
Vi skrev det när Alfsson valde att stödja denna islamofobiska tidning full av främlingsfientlighet, vi säger det även nu:
Att en svensk riksdagsledamot väljer att sprida en sådan tidning tycker vi är skrämmande.


Stötta vår verksamhet