Granskning

Riksdagsledamoten stödjer islamofobisk tidning

Igår kunde Dagens Arena skriva om att Ingrid Carlqvist lanserar en ny ”islamkritisk” tidning. Carlqvist är även grundare av svenska tryckfrihetssällskapet i vars facebook-grupp man kunnat läsa rasistiska inlägg av ganska allvarlig karaktär. Där blev även en av våra skribenter hotad med våld av en meningsmotståndare, något Carlqvist skyllde på ”stundens hetta”.

Vad har nu detta med Sverigedemokraterna att göra? Tyvärr mer än vad vi skulle vilja. Thoralf Alfsson skrev i lördags ett blogginlägg om nämnda tidning, ett inlägg som har rubriken ”Historiska händelser”. Han skriver i detta inlägg:

”En historisk händelse då en icke politisk korrekt tidning föds i Sverige. Extra roligt är att jag finns med på ett hörn med en insändare angående Gota Medias mediehus i Kalmar.”

Vad är det man då kommer kunna läsa i denna tidning? Carlqvist själv förklarar för Dagens media på följande sätt:

Svenska journalister har glömt sin uppgift. Istället för att granska makten uppfostrar de folket med det som jag kallar den politiskt korrekta delen av verkligheten. De blundar för problemen med integrationen och feminismen.

Hon berättar sedan att den ”sanning” de ska berätta bland annat är ”Till exempel problem med integrationen och asyl. Men också något som jag har försökt sätta ljus på under många år och det är alla falska våldtäkts- och incestanmälningar.” samt att invandrare ligger bakom 78% av alla våldtäkter. Som källa använder Carlqvist en blogg som kallar sig för ”Affes statistikblogg” som fått enormt mycket kritik, då statistiken i många fall är förvriden och inte längre stämmer med verkligheten. Ett exempel är att uppskattningar från tidigare statistiska undersökningar behandlas som konkreta fakta, istället för vad de egentligen är: gissningar.

Den första artikeln i tidningen handlar om att den muslimska befolkningen i Sverige och Danmark ska ha fördubblats på 14 år, vilket grundas enbart på… namnstatistik. Och som vi skrivit tidigare så funkar det inte riktigt att enbart med namn avgöra vilken religion en människa tillhör. Och lite så fortsätter det hela tidningen igenom. Vi kan bland annat läsa att Sverige inte längre är svenskt (något vi faktiskt nämnde redan i mars…), i en artikel säger man ”Vi betraktar islam som den farligaste utmaning som drabbat Norden och Västvärlden sedan demokratierna lyckades krossa nazismen och fascismen och tvinga det tjugonde århundradets tredje stora totalitära ideologi, kommunismen, på defensiven.” och att homosexuella inte bör vara föräldrar. Vi skulle kunna fortsätta ge er exempel på vilken typ av tidning det här är, men då vi inte vill skriva alltför långa inlägg kan vi sammanfatta: Den är rasistisk, islamofobisk, homofobisk och kvinnofientlig.

Att en svensk riksdagsledamot väljer att hylla en sådan tidning tycker vi är skrämmande.

Alfsson skriver också i sitt inlägg att han hoppas att många väljer att lösa prenumerationer på tidningen. Carlqvist själv säger:

Vi tänker oss att vi ska finansiera tidningen med prenumerationer. Och så ska vi sälja våra ”Honest Press Certificate”. Jag tror nämligen att det finns många människor som vill stödja oss och nu kan de köpa ett bevis på det. Man kan köpa ett för 250 euro och sätta upp på väggen och visa sina barnbarn att man var en av de första som trodde på den här nya hederliga pressen.

Vi känner plötsligt en lätt metallisk lukt… hm… jaha, det var bara doften av foliehatt!

Vi hoppas dock innerligt på en sak, och det är att denna tidning ska få samma effekt som när man släpper ner myror från en stack till en annan myrstack. Det vill säga att de äter upp varandra. I sin intervju med Dagens Arena ger nämligen Carlqvist kritik åt Kent Ekeroths projekt och initiativ Avpixlat. Något de inte är sena att svara på i ett eget inlägg, där de kritiserar Carlqvist skarpt. Det hela har skapat enorma ringar på det främlingsfientliga vattnet och det tycks som att en jättekonflikt har blossat upp i de islamofobiska leden.

Vi lutar oss tillbaka och väntar på kommande reaktioner från Sverigedemokraterna. Vilka ska göra som riksdagsledamot Alfsson och stödja Dispatch International, och vilka väljer istället riksdagsledamot Ekeroths projekt och initiativ Avpixlat?


Stötta vår verksamhet