Granskning

Riksdagsledamot(SD) – Att åka till Öland innebär att man slipper alla beslöjade kvinnor

Tidigare idag kunde vi berätta hur Riksdagsledamoten Thoralf Alfsson attackerat taxichaufförer med invandrarbakgrund och liknat dem vid dömda terrorister. Det tog inte lång stund innan vi fick ett tips på ett inlägg av Alfsson från 2011 där han dömer ut kvinnor med slöja:

En av de bra sakerna med att bo i Kalmar är närheten till Öland. De som följer min blogg vet att jag titt som tätt åker över till Öland. Det har blivit som ett andningshål för mig där jag kan koppla av och hämta ny energi. Att åka till Norra Öland innebär också att man slipper alla beslöjade kvinnor och andra människor som man får nog av i andra delar av i landet. Då kan man givetvis fundera över hur det kunnat bli så galet i dessa kommuner. Stranden ovan är nog hundra procentigt västerländsk. Här finns ingen mångkultur eller mångfald och jag är lika säker på att inte en enda av dessa människor saknar det heller.

Inlägget kommenteras av Alfsson vid ett senare tillfälle, när han i sin bloggs kommentarsfällt blir konfronterad med sina ord:

Postat av: Thoralf A

Huvudsjal, Slöja, Niqab och Burka är väldigt viktiga symboler för islam och muslimer. Jag har hört muslimska kvinnor säga att man börjat bära dessa kläddesplagg enbart för att visa att man är muslim. Dessutom vet muslimer att plaggen även provocerar kristna och därmed finns ytterligare en anledning att bära dessa plagg.

Ursäkta alla journalister, men är det inte på hög tid att ni som vi sammanställer Alfssons uttalanden och ställer SD mot väggen, är det verkligen okej att ha en självutnämnd islamofob i sin riksdagsgrupp?

Vi hade gjort det själv, men SD vägrar som bekant prata med oss…


Stötta vår verksamhet