Granskning

SD försökte stoppa tidning från att publicera bild – har själva publicerat bilden tio gånger

Tidigare under dagen kunde vi rapportera om hur Sverigedemokraterna försökte stoppa tidningen Östran från att publicera en bild genom att hota chefredaktören med en ”bloggstorm” om hon inte gjorde som SD sa. En ursäkt från SD var att Östran kunde ta en högupplöst bild där man senare kunde zooma in för att se vilka som deltog på mötet.

IRM kan nu avslöja att SD själva publicerat en högupplöst bild – från samma plats där Östran tog sin bild – på sju olika SD-hemsidor och totalt åtta gånger. För att se bilden själva kan ni trycka här, här, här, här, här, här, här och här.

Jämförelse mellan SD och Östrans bild:

dsdvsdjRiksdagsledamoten Thoralf Alfsson påstår alltså att man varit orolig för att Östran skulle hänga ut personer. Hmmm, låt oss titta närmre på vilken typ av bild SD själva publicerade:

nbvskjvhsdkj

Bilden är av högupplöst format och det är enkelt att zooma om man skulle vilja identifiera någon. Foton: Sverigedemokraterna Västervik

Östrans bild då? Ja den har enbart publicerats i papperstidningen och i ett litet format…

Hör SD ursäkta sitt antidemokratiska beteende här och notera hur Alfsson påstår att det inte går att identifiera folk med hans egen bild:

***UPPDATERING***

Sverigedemokraterna fortsätter att publicera den högupplösta bilden trots sina uttalanden om att man kan identifiera personer i publiken. Nu har man alltså publicerat bilden på tio olika hemsidor.

Thoralf Alfsson har även kommenterat hyckleriet på sin egen blogg och menar att deras egen bildpublicering inte är jämförbar med Östrans trots att deras egen bild är i exakt det format som Alfsson menade var orsaken till påtryckningarna:

Jerker Nilsson

Onsdag 6 nov 08:31

Oerhört märkligt gnäll från din sida. Sd själva publicerar mycket större bilder med mer möjlighet att känna igen vilka människor som är på bilden än vad Östran gör.

Det vore klädsamt med lite mer demokratiskt handlande mot de som är satta att bevaka oss som politiker, oavsett om man har det som jobb och sitter i riksdagen som du eller om man är lokal fritidspolitiker som jag:http://interasistmen.se/granskning/sd-forsokte-stoppa-tidning-fran-att-publicera-bild-har-sjalva-publicerat-bilden-atta-ganger/

[…]

Thoralf A

Onsdag 6 nov 11:03

Jerker Nilsson

Jag hade en dialog med Östran innan de publicerade sin bild där de lovade publicera den i väldigt litet format och med en viss oskärpa om jag tolkade det rätt.

Hur bilden eller bilderna publicerats utan vårt agerande vet vi givetvis inte du heller Därför går det inte att jämföra!

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 1
    Dela