Granskning

SD fortsätter stödja extremism

Sverigedemokraterna gör sitt bästa (nåja) för att tvätta bort stämpeln som ett extremt parti. De har infört en nolltolerans mot rasism, de rensar ut företrädare på löpande band och andra företrädare ber så hemskt mycket om ursäkt när de råkat gilla något olämpligt, till exempel extrema grupper. Det är väl rart! Synd att det bara är ett spel för galleriet. För om de verkligen ville sluta vara ett extremt parti, om de för alltid ville tvätta bort den stora röda rasism-stämpeln, tja då kanske man borde tänka över vilka man väljer att samarbeta med. För det första borde man kanske inte fortsätta hylla Avpixlat, för det andra borde man kanske ta avstånd från uttalanden som:

”Jag menar att islam är en ohygglig totalitär ideologi som sprider sig för att demokrater inte vågar säga ifrån.” och ”Det finns ingen islamism – allt är islam.”

Vem som har sagt det? Ingrid Carlqvist, chefredaktör för SD:s favorittidning. Ja, ni vet hon som tycker att muslimer är ett demokratiskt problem.

Hennes hat mot islam är så starkt att man liksom blir bländad när man läser. Ingenting kan övertyga henne om att inte alla muslimer är likadana. Hon är helt fast i sin övertygelse:

icanvänd

SD ser dock inga problem med den här synen på islam, istället blir Carlqvist inbjuden som föreläsare till SD i Linköping. En, enligt hemsidan, uppskattad kväll.

Så länge SD fortsätter stödja personer som Ingrid Carlqvist så kan vem som helst se vad de står för. Å andra sidan skäms de inte för att vara islamfientliga, flera framstående SD-politiker har trots allt kommit med uttalanden i klass med vad Carlqvist, och Dispatch International, har kommit med.

SD vill inte skämmas. SD vill inte rensa upp i de egna leden. SD har ingen nolltolerans mot rasism och extremism. SD vägrar ta avstånd från rasistiska och extremistiska rörelser, människor och sajter. SD kommer aldrig lyckas tvätta bort den där stämpeln, hur mycket de än försöker med fina ord och kommunikationsplaner så slår handling alltid ord. Så kan ni inte bara göra oss alla en tjänst – ge upp. Sluta bortförklara. Sluta dölja smutsen. Stå för vad ni egentligen är.

Tack på förhand.


Stötta vår verksamhet
  • 246
    Delningar