Granskning

SD-jurist avgår – jag var omogen i höstas och ber om ursäkt om någon tog illa vid sig

Då var det klappat och klart för SD-juristen Joel Ankar, han får sparken från SD trots superursäkten att han skulle varit omogen under hösten 2014 då han bland annat liknande kvinnokamp med horeri. I ett SMS till Metro så ber Ankar om ursäkt om någon tog illa vid sig och till Aftonbladet har EU-toppen Kristina Winberg följande att säga:

– Han var väldigt ledsen. Han ångrar detta jättemycket. Han var ganska omogen då han skrev det och så vidare. Han förklarade det man kunde läsa om. Men jag förklarade att vi accepterar inte det här så tyvärr får vi gå skilda vägar.

Att han var omogen – han skrev ju några av inläggen så sent som i fjol?

– Ja, det var väl något inlägg förra året kanske, men det spelar ju inte så stor roll. Det mesta han skrev var väl för sex-sju år sedan men hur som helst accepterar inte jag det.

[…]

Vad kommer du ge Joel Ankar för referenser?

– Som medarbetare har han varit väldigt bra. Hos mig har han skött sig exemplariskt. Han är en fantastiskt trevlig person, lugn, duktig och så vidare. Vad han har gjort i sitt tidigare liv har han fått ta konsekvenserna av.

För er trogna IRM-läsare så kommer ursäkten ”jag var omogen” inte som en chock och spelbolagen gav inte ens pengarna tillbaka på att den ursäkten skulle komma då den använts flitigt förr:

-Jag var politiskt omogen med mina 17 år inom politiken

Vi får såklart inte glömma Sverigedemokraternas vice partiordförande, Jonas Åkerlund, som Aftonbladet för inte så länge sedan avslöjade, när han på en bandinspelning uttryckte sitt människoförakt. När radioprogrammet där han bland annat kallat invandrare för ”parasiter” sändes var han 53 år gammal. Och ändå kom han med en helt otrolig bortförklaring – han var politiskt omogen vid tidpunkten..

Texten ovan är tagen från vår ”best of SD:s ursäkter”.

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.6K
    Delningar