Granskning

SD Karlskoga – syriska flyktingar är dagens motsvarigheter till Himmler och Göring

Sverigedemokraternas lokalförening i Karlskoga har under september filat på en debattartikel om flyktingar som kommer från krigets Syrien. Artikeln publicerades endast på SD Karlskogas officiella hemsida vilket inte är så konstigt då texten mycket väl kan klassas som hets mot folkgrupp. Texten börjar bra genom att konstatera hur hemskt kriget är, men i sedvanlig SD-ordning så spårar resonemanget snart ur i en orgie av rasism:

Det vi ombeds att göra är att ta hand om flyktingar från dessa områden, vilket är en snäll tanke, men hur fungerar det i verkligheten? Medellönen i Syrien är ungefär 315.000 Syriska Pund per år enligt http://www.averagesalarysurvey.com/ vilket motsvarar drygt 19.000 svenska kronor enligt dagens kurser. En flygbiljett, utan kostnaden för falska papper för att ta sig ut ur landet och liknande kostar cirka 10.000 kronor. Räkna med det dubbla efter alla mutor och att lösa rätt papper. Att ta sig från kriget till Sverige kostar med andra ord ungefär en medelårslön. Och åter för att sätta det i perspektiv, medellönen i Sverige är just under 300.000 svenska kronor vilket gör att om någon i Sverige skulle köpt en resa som var lika dyr i förhållande till inkomst skulle den kosta 300.000 kronor.
Om jag kan köpa en resa för 300.000 kronor, klassas jag då som fattig?

Vi vill bara förtydliga att en flykting är en flykting, rik som fattig. Man ska även komma ihåg att SD vägrar ställa sig bakom ett förslag om lagliga vägar in i Europa. Så SD ska verkligen inte gnälla om att folk kommer med flyktingsmugglare när man själv är en bidragande orsak till problemet med flyktingsmugglare.

Med det sagt kommer vi till delen som mycket väl kan klassas som hets mot folkgrupp:

Om vi då går till nästa problem, landet är i krig. Det gör att de som tjänar stora pengar är högt uppsatta militärer, vapensmugglare och liknande arbeten. Vilket gör att de som har pengar nog att köpa dessa resor är samma personer som håller liv i kriget, de som driver på utrotningen.
Med andra ord är de vi får till Sverige dagens motsvarigheter till Himmler och Göring. Personer som dödat fler än Breivik, och dessa personer tar vi om hand och ger mer ekonomiskt stöd än vi ger till de som får sjukpension.
Är det rätt väg att gå?

Där ser ni! När ni tittar på en flykting från Syrien så tittar ni – enligt SD Karlskoga – på en massmördare som kan liknas vid Heinrich Himmler(administrerade massmordet på minst 6 miljoner judar, mellan 800 000 och 1 500 000 romer).

Vi får ju hoppas att någon vänlig själ anmäler SD Karlskoga för hets mot folkgrupp och testar om det verkligen är okej att beskriva alla syriska flyktingar som massmördande nazister…

***UPPDATERING***

Skribenten av texten har nu svarat oss på twitter och han står fast vid sin text. Självklart står även SD Karlskoga bakom texten som publicerat den på sin officiella hemsida:

xzvsdbvsbbsd


Stötta vår verksamhet