Granskning

SD Lund uppdaterar sin lista med kommande flyktingboenden

Under en kort tidsperiod så har en mängd attentat mot flyktingboenden skakat Sverige. Attentaten, som av polisen rubriceras som mordbränder, verkar inte i någon större utsträckning bekomma Sverigedemokraterna. Istället har ett stort antal medier kunnat rapportera om hur Sverigedemokraterna i Lund sprider adresser till kommande flyktingförläggningar, via sin officiella Facebooksida.

Efter att stark kritik riktats mot SD Lund då deras agerande riskerar att uppmuntra fler våldsverkare till nya attacker så har SD Lunds ordförande, Ted Ekeroth, valt att försvara sig via sin Facebook där han hävdar att det är viktigt att informera människor om att de kan få bo grannar med en flyktingförläggning. Ted menar på att den demokratiska ordningen sätts ur spel när SD inte får informera befolkningen om detta – enligt honom måste SD få bilda opinion mot ”massinvandringen” på detta sätt.

Kort därefter så väljer Sverigedemokraterna i Lund att trots den massiva kritiken helt enkelt uppdatera sin lista med bygglovsansökningar som har med invandringsmottagning att göra. Inlägget delas helt utan tanke på dom senaste veckornas attentat och avslutas till och med med en mailadress till stadsbyggnadskontoret i Lund dit man kan vända sig för att ställa frågor eller klaga på planerna.

SD-Lund uppdaterar lista av asylboenden

När de kritiska kommentarerna väller in så väljer partiet, istället för att ta åt sig av kritiken, att försvara sig på samma sätt som ordföranden Ted Ekeroth. Utgångspunkten är helt enkelt att grannar, av någon anledning, måste informeras om planerna och ursäkten ligger i att uppgifterna ändå är publika. Att de har något som helst ansvar för att de i egenskap av ett rasistiskt parti väljer att hänga ut kommande flyktingboenden, och på så sätt riskerar att hjälpa pyromaner på traven, bortser man tydligen helt ifrån.

Sverigedemokraterna i lund försvarar sig

Det måste självklart vara jobbigt för Ted och SD-Lund att kommunen försöker döda debatten och informationen om vad som pågår. Det är tur att Sverigedemokraterna finns där som det enda oppositionspartiet.
image


Stötta vår verksamhet
  • 1.7K
    Delningar