Granskning

SD Nyköping vill stoppa Pride – vi vill att barnen ska slippa extrema sexuella läggningar

Written by Henrik Johansson

Sverigedemokraterna har gång på gång uppvisat ett regelrätt förakt mot allt vad Prideparader innebär och SD Nyköping är inget undantag. I en status på deras officiella Facebooksida förklarar nu SD Nyköping att de visst är för ”kärlek mellan människor” men mot att skattepengar går till ”extrema sexuella läggningar”

Nyköping står alltså på tur att arrangera en egen pridefestival i sommar, ett arrangemang som ska stödjas av kommunen och sponsorer:

I två dagar i månadsskiftet juni/juli hålls Pridefestival med parad i Nyköping för första gången. Den nybildade föreningen Nyköping Pride står som arrangör.

– Det finns fortfarande problem för många att komma ut ur garderoben, säger Ida Andersson.

Hela idén tog form för ungefär ett år sedan hemma vid Helena Dahlströms köksbord. Hon satt och pratade med gode vännen Kalle Pettersson och de kom fram till att även Nyköping bör ha en Prideparad. Hon tog kontakt med Ida Andersson som går på Campus Nyköping och som tillsammans med klasskamraterna Annie Mellström och Adam Jakobsson bestämde sig för att driva projektet.

Nyköpings kommun stöder arrangemanget.

[…]

Nu börjar också arbetet med att jaga sponsorer. Föreningen har sökt bidrag från Nyköpings kommun, men fler sponsorer behövs. Planen är att Pridefestivalen i Nyköping ska vara återkommande varje år.


Stötta vår verksamhet
  • 2.7K
    Delningar