Granskning

SD ökar i medlemsantal – men vilka blir medlemmar egentligen?

Idag publicerar Sverigedemokraterna uppgifter om att de ökar i medlemsantal. Främst tycks de ha ökat efter höstens alla skandaler, där det stormat ordentligt kring flera riksdagsledamöter. Att varken Erik Almqvist eller Lars Isovaara är kvar i partiet (även om Almqvist är högavlönad PR-konsult för partiet nuförtiden…) är direkta konsekvenser av detta. Det är inga små skandaler det rör sig om – det handlar om två riksdagsledamöter som inte varit helt korrekta i sin hantering av sanningen. Men nu ökar partiet alltså, något som Nyheter24 också rapporterar om:

Enligt ett pressmeddelande har 2 500 personer anslutit sig bara sedan sommaren. Men partiet menar att ökningen synts mest under november – efter skandalerna. Sedan dess har 1 000 personer blivit medlemmar.

Björn Söder tycks vara ganska stolt och mallig över detta och vi förstår det, det är klart det är roligt för honom att partiet ökar. Men borde man inte ställa sig lite skeptisk till att partiet, som enligt Jimmie Åkesson inte attraherar några rasister, ökar efter flertalet rasistskandaler..? Det krävs inte särskilt mycket eftertanke för att börja fundera lite på vem som egentligen går med i ett parti när det stormar som allra mest. Å andra sidan förstår vi partiets glädje, med tanke på hur få stolar som idag kan fyllas av Sverigedemokrater ute i landet och hur många företrädare som fått lämna partiet (frivilligt eller på grund av uteslutning) så tar de väl glatt vad de kan få.

Sverigedemokraterna har idag 7 890 medlemmar. IRM har 11 846 ”gilla” på Facebook. Just sayin’…

Läs mer om turbulensen i SD:s riksdagsgrupp:

 


Stötta vår verksamhet