Granskning

SD-omhuldade sajten hänger ut kvinna med hemadress

Hemsidan Exponerat, flitigt använd av Sverigedemokrater som tillförlitlig källa och ofta länkad, väljer att göra som storebror Avpixlat och hänga ut människor utan pardon.

Det senaste exemplet rör en skylt på en badplats. Skylten har ansetts vara sexistisk då den visar en barbröstad kvinna och tidningen Bohuslänningen har publicerat en artikel där en kvinna uttalar sig mot skylten.  I ett inlägg  beskriver Exponerat vad saken handlar om och förklarar att man anser det vara löjligt att reagera. Så långt är trots allt reaktionen okej, det säger vi absolut ingenting om. Självfallet är det fritt att tycka vad man vill om skylten i sig. Men sedan går Exponerat inte bara över gränsen, de springer över den i full fart:

Och denna lilla tecknade bild orkar folk och media ens bry sig om, och lägga ner pengar på att tjafsa om på kommunala möten. Man tar sig för pannan. Eftersom namnet Maja inte är allt för vanligt, det finns bara en i Sverige, så tänkte vi kolla lite vem denna person är.

Sedan har man publicerat en lista där man berättar hur gammal Maja är, att hon är gift med barn, var hon jobbar – och var hon bor.
exponeratmaja
Kommentarerna på inlägget är inte särskilt… hur ska vi formulera det? Fräscha. Eller vad sägs om kommentarer om Majas bröst, om att det är synd om hennes make, om hennes psykiska hälsa, om hennes sexliv och om hur Majas kropp ser ut efter två födslar. Kommentarer som får stå kvar utan moderering, för som vanligt när det gäller en kvinna så ska fokus läggas på hennes kropp och person – inte om de åsikter hon uttryckt.
Att Exponerat helt utan eftertanke publicerar hennes adress gör oss mörkrädda. När ska rasistsajterna lära sig att deras handlingar kan få konsekvenser?
Vi vill att ni alla minns att Exponerat gör sådana här saker nästa gång en förtroendevald eller anställd Sverigedemokrat länkar till sidan. Vi bör inte låta dem komma undan med att använda den här typen av grova sajter som nån typ av källa som man kan lita på. Det är dags för SD att börja bete sig som ett riksdagsparti – och sluta försvara den här typen av beteende.

Stötta vår verksamhet
  • 3
    Delningar