Granskning

SD-politiker hånar muslimer med grissexbild

Pirjo Nilsson facebook
Written by Oscar Schau

Pirjo Nilsson, kommunfullmäktigeledamot i Vellinge, har en grej för att håna och smutskasta muslimer. Vi inleder med en extremt osmaklig bild som Nilsson valt att publicera på sin facebooksida. Det är svårt att finna ord för hur skadelystet och rakt av vidrigt detta är. Pirjo2 Pirjo Nilsson rasistiska eskapader stannar dock inte här. Hon tycker också att ett fall av religiös extremism är nog för att dra alla muslimer över en kam. Vad hon skriver är helt enkelt att muslimer överlag gärna ser icke-muslimer döda. Pirjo9 ”Utvisning omgående” gäller dock inte bara för mordiska extremister utan även för (som kommentarfältet uttrycker det) ”lata”, ”utsugande” och kriminella somalier. Nilsson tycker att Sverige borde lära av Finland som utvisar människor som bott i landet sedan nio års ålder och som dessutom i stort inte har ett riktigt land att återvända till. Pirjo7 Förklaringen till denna orimlighet är möjligtvis att dessa personer inte riktigt är människor i Nilssons ögon. Hon anser det lämpligt att dela en artikel som kallar mörkhyade för ett uttryck som genom historien inneburit nedvärdering, diskriminering och ett omänskliggörande av människor. Pirjo5 När ändå diskriminering och nedvärdering är på tapeten vill vi även lyfta hur Nilsson vill ha en folkomröstning om huruvida Sverige ska tillåta muslimer i försvaret och riksdagen. Muslimer utmålas som de på bilden och Nilsson antyder att dessa inte är att lita på. Det stinker rasism. Pirjo4 Låt oss avrunda med ännu en smakbit förakt. Pirjo Nilsson tycker att de som bestämt att personerna på ett asylboende ska få sängar att sova i och tak över huvudet ska skämmas. Det uppenbara syftet är att ställa utsatta människor mot varandra. Pirjo3 Här är alla våra skärmdumpar på Pirjo Nilsson.

***UPPDATERING***


Vi vill bara tillägga att inlägget angående Alexander Gustafsson är fejk:

Tidigare i veckan gick den högerextremistisk sidan ”Hänt i Sverige” att den svenske UFC-fightern Alexander Gustafsson råkat ut för ett rånförsök efter ett träningspass på onsdagskvällen. Sidan skriver på ett grovt rasistiskt sätt hur Alex överrumplar rånaren och skickar honom till sjukhuset med flera brutna ben. Problemet med denna ”nyhet” är att det med största sannolikhet är påhitt rakt igenom.

Bland de fakta som sidan tar upp i sin artikel finns ett flertal osanningar, Alexander Gustafsson kunde inte befunnit sig i Stockholm under onsdagen då han befann sig i Berlin, Tyskland under onsdagen som gäst-fighter för UFC Berlin. Ett annat faktafel i artikeln är att rånförsöket ska ha skett efter ett träningspass på Nexus Fightcenter, som enligt Hänt i Sverige ska vara Alexanders hemmaklubb, vilket inte alls stämmer. Alexander har tränat för Allstars Gym sedan januari 2013.


Stötta vår verksamhet
  • 1
    Dela