Granskning

SD-politiker – helt rätt att inte sälja fotbollsbiljetter till personer med utländskt namn

SD Halmstads Oleg Datsishin ger sig nu in i debatten om danska  FC Köpenhamn (FCK) som bestämt sig för att neka personer med utländskt klingande efternamn att köpa biljetter till lagets hemmasektioner under Champions Leauge. Datsishin fördömer FCK:s agerande… Näää, självklart inte! Datsishin ger FCK:s sitt fulla stöd och passar även på att kalla Alex Bengtsson, vice vd på stiftelsen Expo, för en ”avart”:

I ett blogginlägg på vänsterextremistiska EXPO:s hemsida kräver vänsteravarten Bengtsson att FC Köpenhamn ska stängas från Champions Leauge. Ni vet, Alex, han som darrade som ett höstlöv när han debatterade med SD:s klippa Richard Jomshof i Almedalen. Anledningen till FCK:s agerande är naturligtvis säkerhetsskäl.
[…]
Det är ju klart att många turkar boende i Danmark, Sverige och Tyskland kommer att försöka komma in på arenan på platser som är tilldelade FCK:s egna supportrar.
[…]
Så FCK:s agerande att ifrågasätta personer med orientaliska namn är helt förståeligt och korrekt gentemot det egna laget och dess supportrar.
[…]
Slutligen vill jag ge ett råd till vänsteravarten Bengtsson: Ge fan i fotbollen om du inte fattar vad detta spel handlar om på och utanför planen!
p.s. Ni som läser detta kanske anser att jag inte bör kalla Bengtsson för avart? Men han använder ordet själv mot SD i sina inlägg, so what?! 
Vi ska inte krångla till det här för Datsishin, med en massa resonemang om diskriminering på grund av en viss härkomst eller att man råkar ha ett namn som inte låter danskt. Vi tror det är lönlöst då Datsishin helt uppenbart skiter blanka fan i sådana frågor. Däremot tänker vi ställa en fråga och ge ett exempel. Jag (Henrik) har en god vän som kom till Sverige i ung ålder från kriget på Balkan. Hen diggar fotboll, handboll och framförallt svenska lag/svenska landslaget i dessa sporter. Hur tror du Oleg, att min vän skulle känna sig om hen inte fick se sitt favoritlag spela med motiveringen att hens namn är ”felaktigt”?
Läs gärna Alex Bengtssons inlägg där han kräver att FC Köpenhamn stängs av från Champions Leauge.
Mer om Oleg Datsishin:

Stötta vår verksamhet