Granskning

SD-politiker menar att någon försöker ta över landet, men vägrar berätta vem

Pethra Wagnell facebook
Written by Henrik Johansson

SD-politikern Pethra Wagnell, förstanamn i Östra Göingen och nuvarande kommunpolitiker har under en längre tid spridit länkar, bilder och uttalanden som syftat till att muslimer försöker ta över Sverige och världen. 

Det är högt och lågt när man tittar igenom SD:s toppnamn i Östra Göinge, hets mot muslimer blandas med intern kritik om att andra SD-politiker köper sina fruar och länkningar till nazistiska sidor:

När vi når Wagnell för en intervju vill hon inte veta av någon rasism då hon har barn ihop med en utländsk man:

Men en av bilderna har Wagnell svårt att förklara och menar att eftersom hon skriver ”de” så behöver det nödvändigtvis inte vara muslimer hon avser. När vi frågar henne om vilka hon avser så säger hon att vi inte behöver få veta det:

hfdgjhdfgjytPethra frågas ut om bilden:

 

Berätta för mig vilka du menar?

-Nej det står inte nånting om muslimer. Det står inte om det är kristna eller judare, eller vad det nu är. Det står de och det kan vara vilka som helst.

Vilka är det du menar med din kommentar till bilden?

-Det behöver inte du höra vilka jag menar, det här är gjort för länge sedan, det har jag inte exakt i huvudet.

Hela intervjun är 13 minuter lång, men Wagnells resonemang i stort är att eftersom hon inte skrivit texterna så bär hon inte ansvar för det som skrivs eller att hon sprider dem vidare. För er som orkar finns intervjun i sin helhet här:

 


Stötta vår verksamhet