Granskning

SD-politiker om attack på moské: ”Hakkorsen har sprejats av vänsterelement”

Här om dagen kunde vi rapportera om SD-politikern Tommy Hansson som spred en nazistisk konspirationsteori på twitter som gick ut på att Omar Mustafa var den som sprayat hakkors på Stockholmsmoskén. Teorins upphovsman var den nazistiska ”konstnären” Dan Park som bland annat placerat en burk med texten ”Zyklon B” och ett hakkors utanför judiska församlingen i Malmö:

tommy hansson retwweet

Men nu gör presenterar Hansson ytterligare en teori för sin läsare:

Jag tror alltså inte att moské- och kyrkovandalerna är några nazister. Vidare har jag svårt att tänka mig att det motbjudande klottret utförts av normalt fredliga buddhister eller hinduer. Återstår den i mina ögon mest troliga förklaringen. Hakkorsen har sprejats av vänsterelement typ AFA eller Revolutionära Fronten i syfte att provocera och/eller skuldbelägga sina brunkolorerade ideologiska kusiner: en så kallad false flag-operation.

Vi ställer självklart frågan till Hansson hur det kommer sig att han nu skiftat teori och får följande till svar:

 

 

 

 

 

Flera personer reagerar på att Hansson vägra svara på frågan i vilket syfte han spridit den nazistiska konspirationsteorin och ställer samma fråga som oss och efter många om och men fick vi till slut ett svar. Allt var bara ironiskt:

Faktum kvarstår. Hur vi än vrider och vänder på Hanssons ord så har han ingenstans pekat på den mest troliga förövaren. En rasist/nazist…


Stötta vår verksamhet
  • 2
    Delningar