Granskning

SD-politiker på Avpixlat – lobotomera fi***n på fanskapet

Att det finns ett utbrett kvinnohat i den sverigedemokratiska rörelsen är inte på något sätt en nyhet. Vi på IRM har flera gånger rapporterat hur SD-politiker och SD-troll attackerat kvinnor efter att man kritiserat SD. Kvinnohatet är även något vi på IRM får känna på gång på gång då våra kvinnliga skribenter är tiofaldigt mer utsatta för hot och hat än våra manliga skribenter. Rasism och kvinnohat är helt enkelt två saker som går hand i hand.

Idag avslöjar Expressen och Researchgruppen en djupare granskning av hur det kan se ut i kommentarsfältet på den rasistiska SD-bloggen Avpixlat:

Expressen och Researchgruppens granskning visar på en klar övervikt av män bland de flitigaste kommentatorerna. Av 1 500 närgranskade kommentatorer som skriver dagligen är 406 hittills identifierade. 80 procent av dem är män.

En genomgång av tiotusentals kommentarer från dessa, de aktivaste, skribenterna visar att hatet mot kvinnor – och framför allt feminister – är väldigt vanligt.

[…]

”Naiva kvinna”

Kvinnor som blir våldtagna, eller utsatta för andra brott, får skylla sig själva enligt många kommentatorer:

”Hatar att säga det men (kvinnans namn, reds anm.) fick verkligen känna på lite spännande kulturberikning, naiva kvinna som fick betala dyrt för sin naivitet”, skriver en 46-årig SD-sympatisör om en kvinna som mördades.

”Det bästa vore att lobotomera fitt.n på fa.skapet”, skriver SD-politikern Tommy Jonsson om en av kvinnorna som polisanmälde Wikileaksgrundaren Julian Assange.

Inte sällan går kommentatorerna till attack mot utpekade kvinnor, ofta politiker eller andra som uttrycker en åsikt offentligt. ”Batikhäxa” är ett återkommande tillmäle. Några kvinnliga toppolitiker är vanliga hatobjekt. Tidigare var förra S-ledaren Mona Sahlin i skottgluggen:

”Islamhoran Mona Muslim har inget vettigt att förtälja oss VITA SVENSKAR”, skrev en man som kallar sig ”gräsrotsmedlem i SD” på Fria tider.

KVINNORNA SOM MÄNNEN PÅ AVPIXLAT HATAR ALLRA MEST

Annie Lööf.

Katarina Mazetti.

Birgitta Ohlsson.

Helle Klein.

Lisa Bjurwald.

Mona Sahlin.

Angeles Bermudez-Svankvist.

Vi rekommenderar er varmast att kolla in bloggen chillbabs som gjort en grym sammanställning på kvinnohatet inom SD.

sdkvinnor1-550x239

 


Stötta vår verksamhet
  • 7
    Delningar