Granskning

SD-politiker råkade donera pengar till Afrika – FAN NU SKA MAN GÖDA SVARTINGAR!

En kommunpolitiker i Härjedalen ska, enligt uppgifter till sajten sveg.se, ha fått ett frispel efter att av misstag råkat låta sina pantpengar gå till föräldralösa barn i Afrika:

Politikern gjorde sina inköp, pantade en burk i pantmaskinen och gick sedan till kassan med varorna samt det pantkvitto som skulle ge en krona.

Eftersom politikern tryckt på biståndsknappen istället för den vanliga pantknappen så gick den kronan i stället till föräldrarlösa barn i Afrika, det var något som gjorde denne mycket upprörd. Butiksbiträdet som satt i kassan berättar om händelsen för sveg.se:

– Jag förklarade att det blivit tryckt på biståndsknappen där man skänker panten till föräldrarlösa barn i Afrika och inte den vanliga pantknappen, därför blir det inga pengar. Politikern svarade då med hög och upprörd röst ”Jag tryckte på rätt knapp. Fan, ska man behöva göda dom där jävla svartingarna här också”.

När reportern konfronterar SD-politikern förnekar hen bestämt uppgifterna:

– Jag har inga kommentarer på det mer än att det är en otroligt dum person som vi får be till gud i förbön för i kväll. Jag förnekar all kännedom om detta.

Butiksbiträdet får dock stöd i sin historia från ett minst sagt otippat håll, nämligen gruppledaren för SD Härjedalen:

Efter att vi förra veckan avslöjade att en kommunpolitiker som sitter i kommunfullmäktige i Härjedalen för Sverigedemokraterna uttalat sig grovt rasistiskt när denne besökte en livsmedelsbutik i Sveg bekräftar nu Sverigedemokraterna i Jämtland att det finns ett problem med den utpekade kommunpolitikern.

Man bekräftar inte bara händelsen i livsmedelsbutiken utan säger också att det tidigare inträffat ett flertal liknande incidenter.

– Ja, vi vet om incidenten i livsmedelsbutiken och också ett flertal andra incidenter med den aktuella politikern, säger Thomas Johansson-Nordqvist, gruppledare för Sverigedemokraterna i Härjedalen.

Johansson-Nordqvist säger att SD just nu utreder politikern:

Ja, vi vet om incidenten i livsmedelsbutiken och också ett flertal andra incidenter med den aktuella politikern, säger Thomas Johansson-Nordqvist, gruppledare för Sverigedemokraterna i Härjedalen.

När ni nu vetat om incidenten i livsmedelsbutiken och också flera andra incidenter, varför har ni då inte gjort något åt detta tidigare?

– Personen i fråga har varit uppe för diskussion i distriktsstyrelsen tidigare och jag har också försökt att prata med personen men nu känns det som att det gått för långt. Sådant beteende och sådana uttalanden är helt oaccceptabla, vi har nolltolerans mot rasistiska uttalanden inom SD, säger Thomas Johansson-Nordqvist.

Ap, ap, ap, ap! Nu måste vi bryta in och förklara vad nolltolerans mot rasism betyder. Det betyder inte att man vid flera tillfällen hör rasistiska uttalanden och låtsa som ingenting, vilket SD tycks tro. Det betyder att man har NOLLTOLERANS vid första tillfället, man väntar alltså inte tills media ringer och konfronterar en med uppgifter om rasistiska uttalanden…


Stötta vår verksamhet