Granskning

FD SD-politiker sprider grov rasism och uppmanar till att skjuta skarpt i Husby *Uppdaterad*

Under gårdagen var det många politiker som uttalade sig om upploppen i Husby. Etablerade politiker hade olika lösningar och förklaringsmodeller till händelserna. Sverigedemokraterna valde dock en annan väg och sysslade istället med att kalla människorna i Husby för slödder.

SD-politikerna Tommy Ämtenmyr var inte sen att haka på sin partiledning när han började sprida grova rasistiska uttalanden och uppmaningar till att skjuta skarpt mot människorna i Husby:

Även riksdagsledamoten Josef Fransson var i högform när han lade fram sin förklaring till vittnesuppgifter om rasistiska uttalanden från polisen:

942839_10151394041932477_1626252647_n

 

Vilken lösning man än väljer att ty sig till gällande upploppen i Husby så är en sak säker. Att sprida rasism och uppmana till att skjuta skarpt mot människorna i Husby kommer inte att lösa några problem. Däremot riskerar man att förvärra situationen och spä på den segregation som redan råder.

Idag marscherar Husbyborna under parollen ”Bränn inte mitt hem”. Vi misstänker att få Sverigedemokrater kommer sprida budskapet att Husbyborna själva inte stödjer kravallerna. Det är såklart förödande för SD:s enkelspårig världsbild när det visar sig att den absoluta majoriteten i förorten bara vill ha lugn och ro.

***UPPDATERING***

Ämtenmyr indikerar på twitter att han inte längre har uppdrag inom SD, men när vi frågar om han fått sparken eller slutat vägrar han kommentera sin status inom SD. Istället får vi bland annat följande till svar:

asdgserghwerhwt

Vi ringer även ordförande i SD Halmstad där Ämtenmyr var verksam, men inte heller här vill man kommentera Ämtenmyrs status utan slänger istället på luren.

***UPPDATERING NR2***

SD:s pressekreterare Martin Kinnunen bekräftar nu att Ämtenmyr inte längre är medlem i Sverigedemokraterna.

 


Stötta vår verksamhet
  • 55
    Delningar