Granskning

SD politiker vill stänga Sverige för muslimer och påbörja en inventering som i nazityskland

march nazister
Written by Oscar Schau

I SD Norrköpings styrelse sitter Stig Forsström, en politiker som skriver på sin Facebook att Sverige borde stänga Sverige för muslimer och ”inventera” hur många som lever här. Han verkar tro att ju fler muslimer det bor i Sverige, desto fler våldtäkter och mord kommer att ske. Därför ska vi sparka ut islam och som sagt ”stänga” Sverige för muslimer innan de tar livet av oss. När IRM når Forsström för en kommentar berättar han att han står för det han skrivit (hör intervjun nedan).

10690044_10152310822877477_2339228388760118377_n

Vad du vill göra för att de ska anpassa sig är att räkna hur många de är, säga till svenska folket att inte släppa in fler för att de är farliga och så säger du ”djävla muslimer”. Hur lätt tror du då att det är att anpassa sig?

– Jag vet inte. Jag har ingen åsikt om det faktiskt. Jag bara säger vad jag tycker och tänker säger Forsström

Eftersom Forsström vill inventera muslimer så frågar vi honom om han inte känner igen detta förslag ifrån nazityskland, men det vill han inte gå med på och säger sig inte förstå liknelsen. Vi hittade dock en lapp som endast behöver mindre justeringar innan Forsström kan använda den för sin inventering:

judisk-identitet-1

 

Från Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek:

En människojakt förbereds i Sverige

Läs om några märkliga dokument funna i ett personarkiv förvarat hos oss. Dokumenten bär vittnesbörd om hur människor systematiskt förföljdes och kartlades under andra världskriget, för inte alls särskilt länge sen. Hade andra världskriget fått en annan vändning hade dessa dokument varit mer än bara obehagliga tidsdokument. Låt dessa dokument vara en erinran om vad som inte får ske igen.

 

Att en politiker generaliserar och misstänkliggör en stor svensk folkgrupp på det viset är naturligtvis fruktansvärt. Att svenskarna som Forsström skriver i sammanhanget bör ”vakna” betyder helt enkelt att dessa måste slå till först. Frågan är bara hur. I detta myller av rasism och intolerans passar han även på att skriva ”djävla muslimer” på en video med rubriken ”sanningen om islam och muslimerna”. Han berättar också hur han fått en ”akut spyattack” av att se hur en person hjälpt en hemlös. Det var äckligt eftersom personen enligt Forsström var ”hitrest”.

forsstrom

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 2
    Delningar