Granskning

SD-politiker ville repatriera muslimer med våld – blev vice ordförande istället för utesluten

IRM har gång efter gång skrivit om SD Lidingös gruppledare Joachim Hägg och hans rasistiska utspel på Twitter. Sist berättade vi om hur Hägg skrivit att muslimer måste repatrieras med våld, något som fick den lokala ordföranden att tröttna. Problemet var bara att ingen centralt valde att agera, ordföranden byttes ut och istället för att Hägg blev utesluten så blev han en befordran till vice ordförande. 

Det var i april förra året som vi på IRM än en gång kunde avslöja rasistiska utspel på Häggs twitterkonto. I en serie inlägg kunde vi visa hur Hägg gjort hätska utspel mot muslimer och ”element” som enligt honom hotar vår civilisation:

När vi då intervjuade SD Lidingös nyvalde ordförande, Iréne Borgenvik, tog hon kraftfullt avstånd från Häggs uttalanden:

-Jag är emot allt vad våld heter.

Ställer ni er bakom hans uttalanden?

-Nej!

Han har ju uttalat sig såhär förr, varför har ni inte agerat tidigare, han är ju fortfarande gruppledare?

-Vi har sagt till honom och han avgick då från styrelsen för att han tyckte vi klagade.

Men som vi inledningsvis berättade så har Sverigedemokraterna inte valt att agera mot Hägg. När man nu tittar in på SD Lidingös FB-sida kan man se en leende Hägg och ett SD Lidingö som stolt presenterar sin nya styrelse:

IRM har sökt ordföranden för SD Lidingö utan resultat och när vi når Hägg så vill han inte ge någon kommentar angående sina utspel. Vi har även sökt SD riks för en kommentar utan resultat.


Stöd gärna vår granskning av SD och vår uppbyggnad av ett kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59

 


Stötta vår verksamhet
  • 857
    Delningar