Granskning

SD-topp – idioter, bondläppar och rasister tror att de hör hemma i SD

Nu har dagen kommit. Dagen D. Dagen då SD:s absoluta topp och Jimmie Åkessons pressekreterare, Linus Bylund, dömer ut hela den egna rörelsen som idioter, bondläppar och rasister. Bylund förklarar för SVT varför just SD:s politiker blir påkomna med handen i den rasistiska kakburken om och om och om och om och om och om och om igen:

1461744_10153569577415548_1767470640_n

Trots att Bylund i direktsänt Aktuellt dömt ut SD:s kärnväljare så förnekar han sitt uttalande på Twitter i en konversation med TV4 reportern Jenny Strömstedt:

 1. Är man idiot, bonnläpp eller rasist hör man inte hemma i SD, säger @LinusBylund #aktuellt

 2. Det är rent oanständigt att @jennystromstedt ljuger ihop ett citat och sprider på twitter. Varsågod att be om ursäkt så glömmer det.

 3. @LinusBylund Jag refererade bara Aktuellt som jag hörde det. Förtydliga så RT ar jag.

 4. @jennystromstedt titta på det istället. Sjukt dålig stil när man är i din ställning.

 5. @LinusBylund jag har tittat och uppfattade det som att du inte ville ha idioterna och rasisterna i ditt parti. Vad menade du? Jag lyssnar..

 6. @jennystromstedt det var ju bra, men det var ju inte det du skrev.

 7. @LinusBylund det var väl den exakta innebörden av vad jag skrev..

 8. @jennystromstedt nej. Du får transkribera själv. Det är inte jag som tagit mig friheten att ljuga ihop vad du har sagt, det är tvärt om.

 9. .@LinusBylund fast lugn. Jag refererade utan värdering något du uppenbarligen står för. Vad är problemet?

 10. @jennystromstedt du förstår om du tittar. Hoppas jag. Och jag är absolut inte lugn

 11. .@LinusBylund du säger att ni inte vill ha idioter och rasister. Vad exakt ska jag dementera. Diskussionen är i flödet. Alla ser! Lovar.

 12. .@jennystromstedt i min bok rimligt att be om ursäkt när man ljugit om någon. Särskilt fult i din sits, som sagt. Men du gör som du vill.

 13. .@LinusBylund jag kan be om ursäkt 1000 ggr om det är så att innebörden av ref är fel, men då får du förklara på vilket sätt den är fel…

 14. .@jennystromstedt du är en vuxen människa, du kan ju se klippet själv. Jag vet att du förstår ditt fel här. Skriv gärna vad jag sagt sen.

. @LinusBylund nu har jag lyssnat för tionde gången och KAN inte förstå det annorlunda än att ni inte tycker att nämnda hör hemma i partiet.

Ja vad ska man säga?!?! Bylund agerar som ett desperat barn som blivit påkommen med att gjort något dumt och det kanske inte är så konstigt när man läser kärnväljarnas reaktioner:

Linus Bylund i Simpsons:


Stötta vår verksamhet
 • 7
  Delningar