Granskning

SD-topp i Västsverige hotar att misshandla partikollega – IRM släpper inspelningen

Written by Henrik Johansson

IRM har tagit del av en inspelning från 2015 där en SD-topp från Västsverige hotar en partikollega efter ett påstått svartsjukedrama. Bland annat säger politikern att han ska slå ner sin partikollega och gräva ner honom i en garderob. Förutom SD-toppen så ska även en annan SD-aktiv person hotat med att: ”jag ska kicksparkar dig i huvudet din jävla mongobög”. IRM har pratat med fyra av varandra oberoende källor som i olika grad pekar ut SD-toppen som pådrivande i samtalet.

Den inspelning IRM tagit del av ska ha föranletts av någon form av svartsjukedrama mellan SD-toppen och partikollegan. I samtalet hör vi SD-toppen som den drivande, den SD-aktive kommer in i samtalet mot slutet och den uppringda partikollegan.

Utdrag från samtalet:

SD-toppen: Vad är det med dig, vad håller du på med? Vad håller du på med? Lägg ner. Jag kommer slå ner dig, jag kommer ge dig en sån jävla käftsmäll. 

Partikollegan: Du snackar bara skit, tror du att jag är rädd för dig?

SD-toppen: Kommer du hit kommer jag skalla ner dig. Jag kommer sparka ner dig. Jag kommer gräva ner dig i en jävla garderob. 

SD-aktive: Kan han inte bara komma hit så slår jag ihjäl honom. Jag kicksparkar dig i huvudet din jävla mongobög.

IRM har sökt SD-toppen för en kommentar men han har varken svarat på våra samtal eller SMS. Däremot når vi den SD-aktive som säger att han känner igen samtalet och fått det skickat till sig tidigare. Han berättar för oss att det låter som honom och SD-toppen på inspelningen men säger samtidigt att han har ett alibi vid tidpunkten för samtalet:

-Jag kan säga med hundra procent säkerhet att det inte är jag på inspelningen. Jag har ett alibi vid tillfället och är inte delaktig överhuvudtaget.

-Jag instämmer i att det låter likt mig.

Det låter väldigt likt SD-toppen också?

-Mmm jag håller med dig också.

Jag har människor i SD-toppens omgivning som pekar ut honom som personen på inspelningen?

-Ja men nu handlar det här om mig. Vad SD-toppen gjort får stå för honom.

-Jag håller med dig om att det låter likt SD-toppen men det är inte min business.

Och dig. Det låter väldigt likt dig också. 

-Jag håller med dig, jag har spelat upp det här för styrelsen i min lokalförening och min fru. De säger att det låter likt mig men min fru blir konfunderad för hon är ju mitt alibi.

IRM har pratat med fyra personer SD-toppens omgivning som i olika grad pekar ut honom som drivande i inspelningen. Vi har valt att ännu inte röja SD-toppens identitet då det fortfarande finns ett par frågetecken att reda ut.

Har du mer information om händelsen så är du mer än välkommen att skriva till oss på [email protected], skicka meddelande på Facebook eller direktmeddelande på Twitter. Du är får givetvis vara anonym. 


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)

Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm


Stötta vår verksamhet
  • 632
    Delningar