Granskning

SD:s hjälporganisation ljuger om Rädda Barnen – hetsar folk att inte skänka pengar

I dag fortsätter vi vår granskning av SD:s biståndsorganisation Right Hand Aid, en organisation som vägrar hjälpa muslimer som flyr ISIS med motiveringen att man inte kan skilja onda muslimer från goda. Efter gårdagens inlägg fick vi ett tips som visar hur SD:s hjälporganisation ljuger om Rädda Barnens verksamhet på sin officiella hemsida:

Right Hand Aid 1

Precis som vi skriver i kommentaren under så är Rädda Barnen med i svensk insamlingskoll:

Rädda Barnen har 90-konto, vilket innebär att vi uppfyller de krav som Svensk Insamlingskontroll har formulerat för insamlingsorganisationer.

För organisationer som har 90-konto gäller att högst 25 procent av de totala kostnaderna får användas för insamling och administration. På Rädda Barnen går 10-12 procent till insamling och administration.

Med tanke på hur Right Hand Aid förtalar andra organisationer blir vi såklart nyfikna på hur de själva fördelar sina pengar. Tyvärr så Right Hand Aid satsat mer på att berätta om ”den farliga invandringen” och hur dåliga andra organisationer är:

De etablerade välgörenhetsorganisationerna väljer ofta att hjälpa där de får mest uppmärksamhet i pressen genom att vädja till allmänheten med hjälp av emotionella bilder med syfte att samla in stora belopp för att täcka sina oproportionerliga kostnader.

Ironiskt nog återfinns denna text under följande ”emotionella bild”:

dfgdfgg

Vi kan även läsa om en påstådd massinvandring som skapar global misär:

fdgdfgfdgfd

Vi kan faktiskt inte finna en enda textrad om hur Right Hand Aid fördelar sina pengar. Vi har även försökt nå ordförande Hans Erling Jens för att ställa frågor, men utan resultat.

 

*Rättning. IRM skrev i en första version av denna artikeln felaktigt Röda Korset istället för Rädda Barnen. Vi ber hemskt mycket om ursäkt för detta.


Stötta vår verksamhet
  • 10
    Delningar