Granskning

SD visar sina rätta åsikter i samband med Husby-upploppen

Richard Jomshof twitter
Written by Anny Berglin

Ingen kan ha missat händelserna i Husby. Vår uppgift är inte att ta ställning i den typen av frågor, vår uppgift är att visa Sverigedemokraternas fula ansikte. Husby-upploppen har sannerligen lockat fram SD:s och SDU:s allra fulaste sidor. Företrädare för partiet har, i vanlig ordning, utnyttjat sociala medier för att bekräfta bilden de flesta har av Sverigedemokraterna. Att SD och SDU vill införa militärpolis och bussa dem på invånarna i Husby kommer kanske inte som en chock för någon:

husbywestlinghusbypatrikhusby2

Åh, sa vi invånare? Nå, det är ju inte riktigt så vissa riksdagsmän väljer att beskriva personerna det gäller:

husbyjomshofOrd och inga visor, herr riksdagsman! Det är fint att du inte hymlar med vad du tycker om…tja, vilka är det egentligen du uttalar dig om? Alla som bor i Husby kanske? Nej, så kan det ju verkligen inte vara. Det kan ju inte vara så att SD:are visar nån typ av… av fördomar riktat mot människor som bor i en Stockholmsförort?

husby1

”Mångkultur manifesterad”, herr Kasselstrand menar alltså att problemen i Husby beror på en enda sak: Kultur. Snacka om enögt sätt att se på saken, men annat kan man kanske inte förvänta sig av en Sverigedemokrat. Att han också skriver ”En dag ska både politiker och kriminella ungdomar ställas till svars” finner vi lite märkligt. Vilka politiker är det han tänker sig? Även Sverigedemokraterna hoppas vi, då de i högsta grad  bidrar till att polarisera och stärka fördomar som i slutändan slutar… tja, väldigt dåligt helt enkelt.

Men Linus Bylund då, han brukar ju inte skräda orden på Twitter? Nä, inte den här gången heller. Tyvärr:

husbybylund

Vi kan bara tolka det här på ett sätt: Linus Bylund tycker att alla i förorten eldar bilar eller att alla förorter är dåliga. Vi hoppas att vi misstolkar honom ordentligt.

En annan företrädare, eller SD-anställd snarare, retweetar ett inlägg och visar även han att man bör skilja ordentligt på ”vi och dom”:

husby3Det här är det tramsigaste vi läst. Det här resonemanget skulle innebära att de som deltar i upploppen i Husby aldrig har betalat skatt, arbetat eller gjort något för samhället. Vilket, om vi då vänder på det, innebär att om man betalar skatt så är man automatiskt vaccinerad mot att vandalisera, begå brott eller på andra sätt ställa till det. Och så funkar det ju faktiskt inte. Nej, återkom gärna när ni tänkt igenom vad tusan det är ni skriver och retweetar egentligen!

Men. Vi har inte kommit till det värsta än. Det som slutligen bekräftar att det för SD helt uppenbart bara handlar om att smutskasta personer utifrån ursprung, kultur, hudfärg – you name it. Så vi avslutar med den här bilden och vi tycker att den visar så tydligt vad SD egentligen tycker om vad som händer i Husby. De struntar fullkomligt i bakomliggande orsaker, de struntar i lösningar, de struntar i allt – så länge de själva kan plocka några billiga (rasistiska) poäng på det hela. Sällan har SD:s fula nuna varit så tydlig som just nu, i den här ”debatten”.

husby4Det Kasselstrand skriver här är helt enkelt detta: Är du född i ett annat land än Sverige så kan du i SD:s ögon aldrig, aldrig, aldrig bli svensk. Eller, om man vill tolka det snällt: Är du född i ett land utanför Europa så kommer du aldrig i SD:s ögon kunna bli svensk. Och tja, det gäller garanterat även för dina föräldrar och dina föräldras föräldrar och dina föräldras föräldras föräldrar och dina…

 

 


Stötta vår verksamhet