Granskning

Sextrakasserad SD-kvinna sågas av partikamrater – det är högförräderi

Under dagen har SD-politikern Robert Stenkvist skrivit ett svar på Expressens avslöjande om att SD försökt tystat den kvinna som berättat att hon blivit sextrakasserad. Svaret är långt och direkt motsägelsefullt på ett par punkter. Under rubriken ”Sanningen bakom en Expressen-artikel” skriver Stenkvist följande:

20130701_125029

Robert Stenkvist

Jag är hennes ordförande i kommunföreningen, jag är hennes ordförande i distriktet. Tyvärr nämnde Therese inte ett ord för mig om dessa trakasserier. I stället pratade hon med helt andra personer. Jag var alltså den person hon i ett förstaläge skulle ha vänt sig till, vilket alla normalbegåvade personer borde förstått.

Inlägget börjar fint från Stenkvist håll, men snart vänder tonen och Therese Kanervainen blir uthängd som allt annat än begåvad eftersom hon inte pratat med Stenkvist först. Stenkvist fortsätter med att berätta hur han skulle satt stopp för trakasserierna:

Det har kanske att göra med vad hon säger i den första Expressen-artikeln, där säger hon ” – Han skulle få mig att bli större och komma in i riksdagen”. Nu gav jag aldrig sken av att jag skulle göra henne ”större” så därför pratade hon aldrig med mig. Däremot hade jag satt stopp för alla trakasserier. Jag har det rätta temperamentet för det om man säger så.

För att sätta stopp för trakasserier måste det pågått trakasserier eller hur? Men det är i nästa stycke det hela blir knepigt värre. Stenkvist fortsätter nämligen med att ifrågasätta Kanervainens trovärdighet:

Vad jag däremot vet är att i Jönköping under den av Expressen nämnda konferensen, så vägrade Therese åka tåg med oss andra för att i stället frivilligt åka bil med en av de utpekade sextrakasserarna. Det är samme man som hon upprepade gånger ringer upp från kontoret i Botkyrka för att fråga om ditt och datt, vilket är helt ok. Men att man samtidigt ligger sömnlös på nätterna för att man är trakasserad av den man som man på dagtid själv ringer upp är inte helt trovärdigt.

Stenkvist avslutar inlägget med att riktat några ord direkt till Kanervainen:

Till sist några ord direkt riktade till Therese, eftersom hon inte vill prata med mig på telefon. Vi kom till dig inte bara som arbetsgivare, vi kom som vänner och partikamrater. Framförallt som partikamrater. Hade du öppnat dörren för oss hade jag säkert nämnt något om din Expressen-artikel, men nästan hela samtalet hade handlat om hur du mår och varför du mår som du gör. Jag hade lyssnat på dig med stängd mun precis som vi lärt oss på kamratstödjarkursen. Jag hade känt empati med dig och kanske kramat dig (för första gången). Nu är det försent. Du höll din dörr stängd och vände dig till Expressen. Det svider skall du veta. Jag hoppas att du får den tröst du behöver av dina nya vänner på Expressen, för oss i partiet har du vänt ryggen åt ganska så demonstrativt.

Men historian slutar inte där. På Stenkvists Facebooksida spekuleras det nu hej vilt bland diverse SD-politiker om varför Kanervainen pratat med Expressen. And it ain’t pretty:

dsgsdgs

 

Något stöd till kvinnan syns inte till, istället handlar det om huruvida Kanervainen fått betalt för att prata med Expressen. Jonas Ström som går steget längre och spekulerar i högförräderi är viceordförande i SD Haninge.

När man läser vad Therese Kanervainens partikamrater skriver om henne är det inte svårt att förstå varför hon valde att prata med någon utanför partiet…

UPPDATERING
Stenkvist ogillade – inte helt otippat – vår granskning:

ewgwerw

 

Det går så långt att Stenkvist försöker få oss att sluta granska händelserna:

wrgwehehrh


Stötta vår verksamhet
  • 17
    Delningar