Granskning

Thoralf Alfsson – brandmän ska fan inte kunna arabiska, i Sverige snackar vi svenska!

Den före detta riksdagsledamoten, och numera kommunpolitiker, Thoralf Alfsson har i dagarna läst en artikel på Barometern som fått honom att rasa! Den svenska brandkåren tycker nämligen att det är bra om kåren speglar Sveriges befolkning.

Barometern skriver:

”Att mångfalden måste öka inom brandkåren är de alla överens om. Räddningstjänsten är mer än bara bränder. Det är mycket sjukvård och trafikolyckor. Mycket kontakt med människor.

– Uppdraget är jättebrett. Jag tror det är många som skulle passa som tror att det ska vara så himla tufft. Vi behöver bredda spektret och bli flerspråkiga så vi kan prata med alla. Det är en del, säger Åsa Byström.”

Uttalandet får Alfsson att fullständigt gå i taket:

Vänsterflummet eller för den delen hela den mångkulturella eliten inom 7-klövern har nu slagit klorna även i våra brandkårer. Helt plötsligt är arabiska en av de viktigaste egenskaperna och kunskaperna för att bli brandman. De fysiska egenskaperna och utbildningen är inte längre prioriterade.

Nej, alla är inte överens om att mångfalden inom brandkåren måste öka. Vi pratar svenska i Sverige, inte arabiska.

Alffsons uttalande väcker frågor hos de få kritiska skribenterna som tillåts skriva i Alfssons kommentarsfält och signaturen Mats skriver:

 

”Helt plötsligt är arabiska en av de ”viktigaste” egenskaperna och kunskaperna för att bli brandman. ”De fysiska egenskaperna och utbildningen är inte längre prioriterade.”

Källa på vem som sagt detta, eller är det en klassisk (halmgubbe)

Varpå Alfsson svarar:

Slutledningsförmåga kallas det!

Signaturen Jakob påpekar att det endast kan vara positivt om vi har fler flerspråkiga brandmän då vi inte kan undkomma faktumet att ingen lär sig svenska i samma sekund som de kliver över gränsen:

Ja Räddningstjänsten ska väl möta verkligheten och inget annat. Är behovet nu att fler talar arabiska så är det väl vettigt att fler inom räddningstjänsten talar arabiska. Man kan inte genom rasistisk ideologi trolla bort verkligheten.

Men Alfsson har svar på tal även här:

Vore det inte lämpligare att alla som bor i Sverige talar svenska?

En kan ju bara föreställa sig hur det är att bli räddad av brandman Alfsson.

Den skadade: ”musaeadati , wa’aetaqid ’annani kassarat zahrih !”

Brandman Alfsson: ”URSÄKTA MIG, men här snackar vi svenska annars får det va!!!”

Den skadade: ”musaeadatay !!!”

Brandman Alfsson: ”Nähädu, inget sånt uggabuggaspråk här inte, nu får du klara dig själv”


Stötta vår verksamhet
  • 1.2K
    Delningar