Granskning

Thoralf hänger ut etiopisk familj som bidragsfuskare och ”kravmaskiner”

Riksdagsmannen Thoralf Alfsson har i dagarna läst Smålandsposten och hittat en artikel om en etiopisk familj. I artikeln beskrivs problemen med att som stor familj bo i en för liten lägenhet:

Niobarnsfamiljen Nur bor i en trea.
På 76 kvadrat – med en toalett.
– Du kan ju förstå själv. Det är riktigt jobbigt, säger pappa Ali Mohamed Nur.

[…]

Elva personer i en lägenhet på 76 kvadrat märks också i grannskapet.
-Vi har fått klagomål från grannarna, berättar Ali Mohamed Nur.
Han har försökt hitta en större bostad. Men det är tvärstopp. Det är samma svar varje gång.

Alfsson gör som vanligt en egen tolkning av artikeln. Med rubriken ”Kravmaskiner” sätter han tonen från start och fortsätter med vilda spekulationer om familjens avsikter:

Nu kräver familjen dessutom att kommunen skall bistå med en större lägenhet. Undrar hur stor lägenhet familjen hade i Somalia och hur många toaletter man hade där?

Hur vi än läser orginaltexten kan vi inte finna att familjen ”kräver” större bostad. Däremot kan vi finna att man sökt lägenhet. Alfsson fortsätter att angripa familjefaderns arbetsvilja och hur mycket man får i bidrag:

Hur många tror att Ali Mohamed Nur har något jobb? Har han sökt något jobb? Vilken utbildning har han? Hur många tror att Ali Mohamed Nur kommer att kunna försörja sin stora familj?

Nej, Ali Mohamed Nur är säkerligen fullständigt nöjd med att samhället och Växjö kommun försörjer honom och de nio barnen.

[…]

Efter att jag bedömt åldern på barnen enligt bilden i SMP gissar jag att 5 barn är under 8 år. Det innebär att familjen får minst 5*480 dagar i retroaktiv föräldrapenning, vilket innebär 2400 dagar á 180 kronor/dag eller totalt 432 000 kronor.Man tar sig för pannan och undrar om 7-klöverns politiker har mist förståndet fullständigt som tillåter detta ”bidragsfuskande”.

Retoriken är alltså följande: Alfsson spekulerar vilt kring arbetsmoralen och hur mycket familjen får i bidrag för att sedan dra en slutsatts av sina egna spekulationer och döma ut ”7-klövern”.

För att göra det hela övertydlig ska vi exemplifiera vad vi menar:

Eftersom SD har rötter i den nazistiska och rasistiska rörelsen frågar vi oss om Alfsson blev lockad in i SD av just den gamla nazistiska retoriken? Har Alfsson rötter inom rasistiska rörelser? Är Alfsson en rasist? 

Vi på IRM blir så förbannade över att svenska skattepengar går till att betala en nazist/rasist som Alfsson.

Såg ni vad vi gjorde där? Vi ställer en bunt frågor om Alfsson. När frågorna är ställda så drar vi en slutsats som om frågorna inte var frågor utan sanning. Så här jobbar Alfsson allt som oftast med sina texter för att undvika anklagelser om förtal, men samtidigt kunna komma med slutsatser och insinuationer kring invandrare, personer och organisationer. Ja, det vill säga när han inte hetsar mot olika organisationer, religioner eller enskilda personer. Förstås.

 


Stötta vår verksamhet