Ibland händer det. En sverigedemokrat missar helt att göra en relevant poäng. Eller ja, det kanske händer ganska ofta, men vi försökte vara lite snälla idag.

Oleg Datsishin har skrivit ett inlägg för SD Halmstad/Hylte rörande… ja, vi vet inte riktigt. Vi tror att det handlar om pågående OS, vinter-OS och Janne Gunnarssons helt klart olämpliga uttalande på Facebook rörande invandring. Det hela börjar dock som en replik på en krönika skriven av Frida Johansson Metso. I Datsishins replik skriver han om Janne Gunnarsson:

”SVT:s Janne Gunnarsson har visat civilkurage och ifrågasatt makthavarnas prioriteringar. Han förtjänar en ros.”

Och fortsätter sedan med att beskriva hur allt är invandringens, eller om vi ska använda hans eget ord ”invasionens”, fel:

”Metso säger att pengarna finns. Samtidigt läser man i pressen hur kommun efter kommun tvingas spara på äldre- och skolpersonal och det råder akut bostadsbrist för ungdomar och studenter. I Katrineholm hotar ledningen med höjd kommunalskatt och uppsägningar av kommunalt anställda – om inte staten kompenserar ”somalieinvasionen” ekonomiskt.”

Hittills är Datsishins text visserligen lite väl ”invandringskritisk” (eufemism för ”främlingsfientlig” och ”okunnig”) men ändå ganska begriplig. Det är avslutningen på texten som gör oss lätt förbryllade. Han avslutar nämligen det hela med följande stycke:

”Bör Sverige satsa miljarder på vinter-OS eller på import av hundratusentals outbildade bidragstagare? Svaret är givet för min del.”

Helt plötsligt är alltså bristerna inom vård, skola och omsorg bortglömda. Nu är det inte lika akut med bostadsbrist för unga. Allt detta kvittar om det ställs mot vinter-OS, för vad kan väl vara viktigare än sport? Nej just det, ingenting. Inte ens människoliv tydligen.