Vi på inte rasist, men var närvarande under helgens counter jihad demonstration anordnat av den våldsamma och antimuslimska  grupperingen english defence league. EDL höll sig lugna under mötet förutom några försök till provokationer inför motdemonstranterna. Mötets sammandrabbningar stod motdemonstranterna för, vilket ni säkert läst i annan media. Under dagen fick vi höra EDL:s svenske representant Isak Nygren berätta att Expo borde avrättas och likna ungdomarna på Utöya vid hitlerjugend. Max 100 demonstranterna deltog och förmodligen en majoritet var besökare från andra länder.

Nu var det inte bara folk som stödde EDL där. Vi träffade även SD:s egen Chang Frick. Frick sitter i kommunfullmäktige i Kristianstad men har även flertalet andra positioner inom SD och SDU.

Det har tidigare rapporterats om Fricks delaktighet i numera nerlagda bloggen Politiskt inkorrekt. Frick kom fram och pratade med oss och frågade reporten Alexander Bengtsson om han ville ställa upp för en intervju för Avpixlat. Detta fann vi på plats högst anmärkningsvärt då SD och Avpixlat gång på gång hävdar att de inte är kopplade till varandra. När vi frågade Frick mer ingående berättade han inför flertalet personer att han blivit kontaktad av folket på Avpixlat med förfrågningen om han ville ta lite foton och filma.

När vi då ifrågasätter om det är lämpligt av en folkvald politiker att jobba med främlingsfientliga bloggar så börjar han backa på sitt uttalande. Vi frågar också om han som representant för ett parti som vill ha en tuffare kriminalpolitik inte borde höra av sig till polisen med uppgifter om vilka människorna bakom Avpixlat är. De har ju lyckats undkommit ett gäng polisanmälningar på grund av sin anonymitet. Frick hävdar då snabbt att han inte vet vilka personerna bakom Avpixlat är.

Vid det här laget inser nog Frick sin blunder och när micken kommer fram så blånekar han till sitt tidigare uttalande. Det blir lite pinsam stämning då flera personer hörde vad han sa. Snabbt ändrar sig Frick igen och säger nu att det hela var ett skämt.

Avpixlat publicerar Fricks film som lägligt nog också har en Avpixlat-logga i sig. Vad som händer härnäst kan vi ju bara spekulera i, men filmen försvinner efter en stund. Det dyker snart upp ett långt inlägg om hur folk inte ska utge sig för att vara Avpixlat:

”Något som vi däremot varken uppskattar eller tillåter är att man utan uttrycklig överenskommelse med oss går ut och påstår sig representera oss (dvs. Avpixlat) i samband med insamlandet/producerandet av sådant material som man avser bidra med, t.ex. vid intervjuer, filmning eller fotografering, och inte heller att man märker något eget sådant material med vår logotyp eller vårt namn.Tyvärr sker detta emellanåt och nu senast i samband med Counter Jihad-demonstrationen på Norra Bantorget i Stockholm. Ett sådant agerande ger våra politiska motståndare utrymme för vidlyftiga spekulationer av ett slag som endast är ägnat att skapa förvirring och riskerar skada vårt goda varumärke”.

Det vi misstänker hänt är att Frick varit utsänd eller ombedd att filma för Avpixlat. När man inser vikten och spridningen av Fricks uttalande försöker man snabbt rädda situationen och tvätta bort kopplingen mellan SD och AP.

Som sagt är detta vår spekulation, men med tanke på deras tidigare kopplingar till SD så känns det inte otroligt…