Okategoriserade

‎SD-politikern som skrämde SSU menar att de skapar fler som Breivik

Sverigedemokraten Patrik Ohlsson har hamnat i blåsväder efter avslöjandet om han frekventa kommentarer på olika nättidningar. Han skrev bland annat:

”SSU bär drag som går åt precis det håll som medförde deras norska partikamraters död förra sommaren.”

I en intervju med SVT gick Sverigedemokraternas pressansvariga, Martin Kinnunen, ut och försvarade Ohlsson:

”–Det var väldigt dumt formulerat. Men det Patrik Ohlsson menade var att rikta kritik mot SSU:s hatretorik och deras utföranden av hataktiviteter, som att kasta pil på SD:s partisymbol, säger Martin Kinnunen.

Men kan du förstå att detta väcker oro bland SSU-medlemmarna?

–Det är väldigt tråkigt om de känner så, men den oron kan vi ju avfärda direkt.”

Kinnunen tycker alltså att det är ”tråkigt” att SSU-medlemmarna känner sig hotade, frågan är då om han visste att det här inte är enda gången Ohlsson skrivit saker om Breivik och SSU.

Ohlsson menar att det är den drabbade som har sig själv att skylla, och att det är Gabriel Wikström, ordförande för SSU, som skapar terrorister. Kommer Kinnunen att försvara det här också?

Patrik Ohlsson har pratat om Breivik förr, och även nu skyller han dåden på ”etablissemanget”, och tycks vara helt blind för de likheter som finns mellan Breivik och det egna partiet.

Vad kommer Kinnunen säga nu? Är det fortfarande ”tråkigt” att SSU:are känner sig hotade mindre än ett år efter att en terrorist mördat 69 personer på deras norska systerpartis sommarläger?


Stötta vår verksamhet