Okategoriserade

Alfsson dissar projekt med fokus på svenskhet

Integration, assimilering, anpassning. Visst känns det som typiska SD-ord? Visst känns det igen, att ”invandrarna” kan få komma hit om de bara anpassar sig till svensk kultur och beter sig som duktiga små ”svenskar”? Nå, tydligen är det inte alla SD:are som håller med om detta. Ett bra exempel på det är Thoralf Alfsson, riksdagsledamot. På sin blogg riktar han mycket skarp kritik mot ett projekt som man kan se som ett utmärkt exempel på såkallad integration.

Det handlar om att Somalia ska bli ett bandy-land. Ja, ni läste rätt: Somalia ska tävla i bandy-VM. HUR ska detta gå till undrar ni kanske nu? Jo, det är så att spelarna ska bo i Borlänge och träna med just Borlänge bandy. Vi tycker att det här är fint och bra, och vad man vara mer svenskt än bandy som nog får räknas som en av nationalsporterna ändå? Det är vi inte ensamma om att tycka:

Skälet till att det nu bildas ett somaliskt bandylandslag i Borlänge är att det bor ungefär 3 000 somalier i Borlänge och att integreringen inte fungerat smärtfritt.

– Det var en eldsjäl som tyckte att det var dags att göra något åt det och funderade på vad som var det svenskaste som man kan göra – och kom på att det är att spela bandy, säger bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman till TT.

Nåväl, Alfsson gillar det inte. Kan bero på att det rör sig om just personer från Somalia, ett land han inte verkar helt förtjust i. På bloggen skriver han:

Hur många tror att det är al-shabab eller vem det nu är som styr Somalia som kommer betala för detta ”roliga projekt”? Jag gissar att spelarna redan bor i Borlänge och inte i Somalia! Om nu inte Sverige och Migrationsverket tänkt hämta in ”bandyspelare” från Somalia som kvotflyktingar.

Att åka till Irkutsk i Sibirien kan knappast vara särskilt billigt men det lär säkert hamna som ett integrationsprojekt som får välsignelse och pengar från Erik Ullenhag. Ungdomsstyrelsen och Allmänna arvsfonden vill säkert också vara med i ett så intressant projekt.

Som vanligt lär det bli de svenska skattebetalarna som får stå för notan.

Synd att det inte är första april!

Grattis Alfsson, att du lyckas gissa rätt på första försöket. Det framgår nämligen rätt tydligt i SVT:s artikel om saken, som du själv länkat, att projektet ska vara till för de svensksomalier som redan bor i Borlänge. Och jo, du har också rätt i att projektet knappast är gratis men ärligt talat… ingenting i livet är väl det? Jaja, du får väl sitta på ditt lilla kontor i Riksdagen och muttra över det här. Men vi vill att du ska tänka över det ett par gånger till, när du sitter där och tittar på din blågula flagga som du säkert har uppsatt på väggen: Varför är integration helt plötsligt fel? Är det inte just sånt här ni i SD borde tycka om? Varför denna kritik mot ett projekt som innefattar två av de mest svenskaste sakerna vi kan tänka oss: bandy och tolerans? Det är nästan så att du själv framstår som lite….svenskfientlig.

Nä, Alfsson. Du får nog ta och tänka om angående det här. Istället kanske du kan ta en del av din riksdagslön och skänka till projektet? Det vore en fin gest, kan vi tycka. Och det skulle väl, åtminstone ytligt, bevisa att du inte har något emot människor från Somalia.


Stötta vår verksamhet