Okategoriserade

Distriktsordförande vill införa kirurgisk kastrering på barn *Uppdaterad*

Ronny Karlsson
Written by Henrik Johansson

Ronny Karlsson, Distriktsordförande och valberedare till SD-riks som vi tidigare uppmärksammat för sina åsikter om somalier och hbtq projekt, har i helgen publicerat en artikel på SD:s officiella hemsida:

När vi når Karlsson och försöker få en förklaring på var han fått information om fallet, så vägrar han svara med motiveringen att vi är journalister och vet att artikeln stämmer. Eftersom vi varken är allvetande eller kan läsa Karlssons tankar så får vi söka av internet för mer information. Det tar inte lång tid innan vi hittar en artikel på Expressen som förtäljer att det handlar om tolvåriga barn som Karlsson vill ha kirurgiskt kastrerade. Hur vi än söker och letar så kan vi inte någonstans finna att det är invandrare som begått brottet. Inte ens de mest främlingsfientliga och rasistiska bloggarna nämner invandrare, men Karlsson förutsätter att det handlar om invandrare och kräver utvisning.

Vi frågar Karlsson om det inte är lite väl artonhundratal att dels börja med kirurgisk kastrering och framför allt av barn?

Karlsson svarar då:

”Det är mycket som kan förändras”

Vi på inte rasist, men vill förtydliga att det som hänt flickan är hemskt och vi borde inte ens behöva nämna att vi fördömer det hela. Däremot så är kirurgisk kastrering av barn inget vi ställer oss bakom. Vi tycker heller inte att det är okay att utan någon som helst information om förövarnas bakgrund hävda att det är invandrare och kräva utvisning.

*Uppdatering*

Till Expo säger SD:s pressekreterare Martin Kinnunen följande om Karlssons uttalande:

– Från partiets sida är det ingen fråga vi driver. När gäller utvisning av 12 åringar så är inte heller det någon fråga som vi driver, men det är svårt att uttala sig om vad som hypotetiskt kan bli möjligt. Vi har ju talat om att sänka straffmyndighetsåldern till 12 år. När det blir tal om utvisning och inte utvisning handlar det om många olika faktorer, så det är svårt att uttala sig om

Kinnunen ser alltså inga problem med kirurgisk kastrering av barn….

Bonusmaterial:

Tillslut hittar vi en annan sida som påstår att det är invandrare och det är det nazistiska forumet nordisk.nu. Det ska påpekas att även här gör man det utan källa.

Karlsson är även tidigare uppmärksammad i Expo då han hälsat en tidigare revisor välkommen tillbaka i partiet.  Detta efter att revisorn tagit en ”timeout” från politiken då flera vittnen uppgivit att han postat affischer med texten:

”En negerfamilj i Härnösand erhöll drygt 60.000:- per månad netto i olika bidrag, trots det ansökte de om ännu mer pengar hos den sociala myndigheten”

Till expo säger även Karlsson att partiet pratat med revisorn om lapparna som satts upp runt om i Strömsunds kommun.

– Några av dem säger han att han satt upp, och de ställer vi oss bakom. Sen finns det vissa som är lite grövre, och de säger Holmberg att han inte har något med att göra, säger Ronny Karlsson.


Stötta vår verksamhet