Okategoriserade

Ekeroth efter rasistiskt mord: ”Araberna, sin vana trogen, känner sig kränkta”

IRM tänker inleda en granskning av lite äldre inlägg som på något magiskt vis försvunnit efter SD:s intåg i riksdagen eller helt enkelt glömts bort i hanteringen. Först ut var den nye riksdagsledamoten Stellan Bojerud, och hans syn på invandrare. Bojerud har nu raderat hela sin blogg, men oroa er inte då det mesta finns sparat i tryggt förvar.
I detta inlägg kommer vi uppmärksamma ett av alla inlägg som Kent Ekeroth skrivit innan intåget i riksdagen. Inlägget handlar om de protester som följt efter att en muslimsk kvinna blivit mördad i en Tysk rättssal.

Jag kan inte annat än att instämma i vad bl a Dick Erixon skriver med anledning av de arabiska reaktionerna på det brutala mordet på en muslimsk kvinna i en rättegångssal i Tyskland. Araberna, sin vana trogen, känner sig kränkta för att en rysk invandrare knivmördar är muslimsk kvinna och kräver att Merkel ber om ursäkt. […] Varför är det alltid västvärlden som ska be om ursäkt medan araberna med deras totalitära, förtryckande, kvinnofientliga samhällen kommer undan? Anledningen till att den muslimska världen gång på gång kräver underkastelse av västliga ledare är för att de vet att vi är svaga, fega och saknar kulturellt självförtroende.

Man kan givetvis fråga sig om det är relevant att kräva en ursäkt från den tyska regeringen men är det inte mer anmärkningsvärt hur Ekeroth kan lägga så mycket fokus på protesterna? Han nämner inte att brottet utfördes av en rasist med djupt hat mot muslimer. Istället väljer Ekeroth att länka till en text där man hävdar att förövaren är sjuk. Men förövaren undersöktes av psykiatrisk expertis som funnit att han inte lider av någon störning, vilket i sig innebär att han kan hållas ansvarig för sina handlingar.

Vad var det då som hände med denna muslimska kvinna som Ekeroth inte väljer att belysa?

Den 31-åriga Marwa al-Sherbini slängdes tillsammans med sin treårige son ut från en park i Tyskland 2008 av en tysk man med ryskt ursprung. Den 28-årige mannen anklagade henne för att vara terrorist bara för att hon bar huvudduk, hijab. Hon polisanmälde honom, och han dömdes till 750 euro i böter för att han smädat hennes religion. Mannen överklagade dock domen och parterna möttes åter i rättegång i Dresden förra veckan.

Men där plockade mannen plötsligt fram en kniv och högg den gravida al-Sherbini 18 gånger framför ögonen på hela rättssalen samt hennes man och lille son. Al-Sherbini var gravid i tredje månaden med sitt andra barn, och hennes liv stod inte att rädda efter knivhuggen. Hennes man försökte ingripa och rädda sin hustru men av någon outgrundlig anledning sköt tysk polis honom i benet. Han befinner sig nu på sjukhus med kritiska skador. Polisen uppges ha misstagit honom för att vara angriparen.

Den tyske mannen, som har häktats, drivs enligt tyska domare av ett djupt hat mot utlänningar och muslimer.

Så här beskrivs förövaren:

 Han har uppträtt öppet rasistiskt och sagt att han röstat på det tyska högerextrema partiet NPD, Nationaldemokratische Partei Deutschlands

Vi vill ju inte tro något illa om herr Ekeroth, men det verkar som han undviker att återge hela historien.

Det är den muslimska världen som ska be om ursäkt

 

 Bonusmaterial

Vill ni veta mer om mordet har P1 gjort ett inslag om händelsen. Tack till vaken läsare som hörde av sig med tipset.

 

 


Stötta vår verksamhet