Okategoriserade

Ekeroth om syriska flyktingar som fått huset sönderbombat – åk tillbaka

Kent Ekeroth, riksdagsledamot och uppenbarligen immun mot SD:s nolltolerans, briljerar idag på Twitter igen. Om man med ”briljerar” menar ”visar sin högst unkna människosyn”. Alternativt länkar Ekeroth artiklar som han själv inte läst?

Följande tweet är hans senaste bedrift i sociala medier:

ekerothåktillbakaAtt Sverigedemokrater är emot såväl anhöriginvandring som att de som drabbats av kriget i Syrien ska få fly hit, det är förstås ingen nyhet. Men det här tar väl ändå priset? Artikeln som Ekeroth har länkat handlar främst om en familj som precis anlänt till orten Björna i Örnsköldsviks kommun. De har flytt kriget i Syrien och önskar att resten av familjen också kommer kunna få möjligheten att fly:

– Min mamma, min bror och syster är kvar där. Jag hoppas att de också kan få komma hit, säger mamma Rola Alomary.

De berättar också om vilka förhållanden de egentligen flytt ifrån:

Vi hinner också få lite av familjens bakgrund, som mest har utspelat sig i Yarmouk Camp i Syrien.

– Jag är egentligen från Palestina, men har bott hela mitt liv i campen. Jag är född där, har gift mig där och mina barn är födda där, säger Hassam Shappan om campen som har funnits i 60 år.

– Nu är allt där sönderbombat. Vi har inte längre något hus kvar, säger han och nämner också att han jobbade som rörmokare i Syrien.

Jadu, Ekeroth. Varför tror du egentligen de inte vill åka tillbaka? Det är inte ens en svår fråga. Ja, det vill säga om man besitter nån typ av anständighet, empati och förmåga att tänka lite. Egenskaper som här lyser med sin totala frånvaro.


Stötta vår verksamhet