Okategoriserade

Fler SD-politiker uteslutna *Uppdaterad*

Förra helgen var det dags för partistyrelsemöte i Sverigedemokraterna. Ett möte som ledde till flera uteslutningar. Bland annat rykte Ronny Esbjörnsson som vi skrivit mycket om i sommar. Ja, ni vet han som ansåg att man borde eliminera flertalet ministrar och som kallade vår statsminister för landsförrädare. Även Mattias From blev utesluten ur partiet under helgen som var, på grund av antisemitiska uttalanden. Men just hans fall kommer vi skriva om i ett separat inlägg.

Esbjörnsson och From gör nu sällskap med Christer Schoultz, Willy Christiansson och Sven-Erik Karlsson, som alla tre avgått på eget bevåg, i skaran sverigedemokratiska politiker som uttalat sig för klantigt för att partiet ska vilja ha kvar dem. Vi är dock säkra på att skaran kommer växa sig ännu större med tiden. Om partistyrelsen vill ha hjälp att sålla agnarna från vetet inför nästa möte så rekommenderar vi en titt på vår kategori ”Avgångsvakt”.  Annars kommer det nog dyka upp en och annan ny klantig kommentar eller uttalande innan dess. Vi har, så att säga, börjat ana det mönstret hos SD.

Att det inte blev fler uteslutningar under förra partistyrelsemötet gissar vi är helt och hållet av taktiska skäl. Det skulle helt enkelt se illa ut om tio uteslutningar beslutades under ett och samma möte. Det är iallafall det vi hoppas på, för vi vill inte tro att ett riksdagsparti ställer sig bakom såna åsikter som uttryckts av till exempel Pär Norling eller Peer Pedersen.

*Uppdatering*

Efter ett läsartips kände vi oss näst intill tvingade att slänga in denna låt.


Stötta vår verksamhet