Okategoriserade

Mattias From *Utesluten*

Mattias From från SD-Kungsbacka har efter helgens partistyrelsemöte blivit utesluten ur Sverigedemokraterna rapporterar Nyheter 24

Presschefen Martin Kinnunen bekräftar partistyrelsens beslut.

Man har funnit honom ideologiskt avvikande samt skadlig för partiet. Bakgrunden är bland annat texter som From publicerat på sin hemsida som man inte kunnat tolka på annat sätt än att han hyser antisemitiska åsikter och stödjer olika konspirationsteorier om att judar infiltrerat Sverigedemokraterna och i hemlighet styr över partiet, säger han till Nyheter24.

From ger sin egen version på sin facebooksida:

”Tydligen får man inte lov att kritisera ledningen och den Israelvänliga hållningen partiet har, som inte ens är förankrad bland medlemmarna. Håller man inte tyst och rättar sig in i ledet till 100 procent så åker man ut… SD är Sveriges i särklass mest toppstyrda riksdagsparti, det råder det ingen tvekan om!”

Ett uttalande som han får stöd för av fler ledande Sverigedemokrater. Bland annat Erik Hellsborn från SD-Varberg och Oleg Datsishin SD-Halmstad.

”Tråkigt att höra. Jag delar inte din(From) inställning i Mellanöstern-frågan, men en anledning för uteslutning är det sannerligen inte”, skriver Hellsborn.

Splittring mellan partitoppen och fotsoldaterna blir allt tydligare för var dag som går. Senast igår kunde vi rapportera om hur Pär Norling från SD i Bollnäs hävdade att det fanns ett stort stöd för att förbjuda islam inom SD. Detta efter att han själv blivit uteslutningshotad på grund av sin vilja att förbjuda islam i Sverige.

Vi han aldrig starta avgångsvakten på honom, men det tog ca 2 månader från att hotet kom tills det värkställdes

 


Stötta vår verksamhet