Okategoriserade

Riksdagsmännen riskerar åtal – lever trots timeout på våra pengar

Förra veckan kändes troligtvis som en riktig mardrömsvecka för många Sverigedemokrater, inte minst för partiledare Åkesson. Lite som en julkalender i förtid var Expressen när de varje dag öppnade en ny lucka, och byggde upp spänningen på ett rent mästerligt sätt.
Vi hoppas att alla Sverigedemokrater har vilat ut ordentligt under helgen, särskilt själva Järnrörstrion,  för nu kommer nästa smäll:

Överåklagare Mats Åhlund går vidare med förundersökningen om hets mot folkgrupp efter det som uttalades på de omtalade filmklippen med SD-politikerna.

– Jag vill utreda om förutsättningarna för att ett brott har begåtts är uppfyllda, säger han till TT.

Det  finns alltså en möjlighet att Järnrörstrion kommer bli dömda för hets mot folkgrupp. Vi på IRM undrar förstås nyfiket om detta påverkar huruvida gossarna blir uteslutna ur partiet?
Många Sverigedemokrater byggde förra veckan upp ett resonemang på en opinionsundersökning som släpptes, ett resonemang att SD har gått helt opåverkade (eller stärkta) ur detta. Det är dock inte riktigt sanningen för även om man bortser från eventuella domar mot Järnrörstrion så kvarstår det faktum att SD:s makt i Riksdagen minskat:

Oavsett vilka partier det handlar om förväntar sig väljarna att riksdagsmännen är på plats. Jag tror nog att man som väljare skulle kunna acceptera en tillfällig frånvaro om det hade rört något väldigt allvarligt, kanske av privat art. (…) På sikt blir det framför allt en försvagning av Sverigedemokraternas egen riksdagsgrupp, och deras möjlighet till inflytande i de utskott som då också blir vakanta.

Vi förväntar oss också att de Sverigedemokrater som i vanliga fall gnäller över ”slöseri med skattepengar” också blir upprörda över detta: Erik Almqvist och Kent Ekeroth fortsätter nämligen få sin riksdagslön…trots att de båda tagit ”paus”, respektive ”time-out”, från sina uppdrag.
För inte kan det väl vara så att Sverigedemokrater gör skillnad på folk och folk?

 


Stötta vår verksamhet