Okategoriserade

Sju polisanmälningar mot järnrörstrion

I helgen kunde vi berätta att Malin Palmgren, vice chefsåklagare, gav följande svar på frågan om det Järnrörstrion gjort möjligtvis kunde vara olagligt:

Rent generellt så kan det vara brottsligt att beväpna sig med påkar. Palmgren hävdar att för att fälla någon för ett föreberedelsebrott så måste åklagaren kunna visa att det funnits ett uppsåt.

– Då får man titta på alla omständigheter. Vad har hänt innan och om det är något som sägs. Att bara plocka upp ett järnrör på måfå när man går på stan är inte förberedelse till misshandel. Men om det har varit bråk och en hotfull situation innan och sedan plockar upp det här. Då kanske det kan ses på ett annat sätt.

Nu kommer vi en gång för alla få veta om det Almqvist, Westling och Ekeroth hade för sig den där sommarnatten egentligen var ett brott. Vid lunchtid i fredags upprättade nämligen polisen i Stockholm en polisanmälan, på eget initiativ:

I första hand rör sig misstankarna om misshandel och hets mot folkgrupp, uppger Stockholmspolisen för SVT. Anmälan gjordes efter att polisen sett filmerna.

Inte nog med att polisen upprättat en polisanmälan, det har även kommit in hela 6st anmälningar från allmänheten. Än så länge har dock ingen delgivits misstanke om brott. Men vilken soppa!, kan man nog lugnt säga redan nu. Var detta ska sluta? Ingen som vet, ingen som vet… Nu har dock även Christian Westling avsagt sig sina uppdrag. Kan det vara så att den rättspolitiske talesmannen Kent ”Avpixlat” Ekeroth är näste man till en ordentlig rakning och inte bara en ”timeout”?

P.S Vi ska även ha i åtanke att Ekeroths stöd till den rasistiska bloggen Avpixlat kan röra sig om skattefusk

Inlägget har redigerats av fler personer i redaktionen


Stötta vår verksamhet