Okategoriserade

Kasselstrand kickas

Vad som iallafall från utsidan ser ut som ett krig mellan SD och SDU har nu eskalerat ytterligare. Nu framkommer nämligen uppgifter om att SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand fått kicken från Sverigedemokraternas riksdagskansli där han arbetat som politisk sekreterare. Anledningen? Illojalitet gentemot moderpartiet. Detta eftersom Kasselstrand och hans vice ordförande William Hahne häromveckan tillsammans skrev en debattartikel för att kritisera hur man hanterat situationen kring Erik Almqvist och att han blev av med alla uppdrag inom partiet. Kasselstrand säger själv till SvD:

Jag har gjort ett jobb som uppskattas av alla på kansliet. Då är det tråkigt att jag inte kan skriva en kritisk debattartikel utan att förlora jobbet. Jag tycker inte att man är illojal för att man inte håller med. Vi håller på med politik – politik bygger på att man tycker olika.

Nog för att man ska kunna ha högt i tak i en politisk organisation men nog är det lite, lite klantigt att gå ut på en av Sveriges största debattsidor för att kritisera moderpartiet i en tid då dess ledare vill ge sken av att alla är överens. Vi hoppas att det kommer ordna sig för Kasselstrand ändå och att han snart hittar nytt jobb. Han som är så matlagningsintresserad kanske borde söka sig till restaurangbranschen nu! Långkok som långkok.


Stötta vår verksamhet