Dumheter Okategoriserade

Lars Hansson (SD) spekulerar kring att EU-migranter kan vara potentiella terrorister

Under torsdagen var det sammanträde i kommunfullmäktige i Göteborg och Sverigedemokraterna stod som vanligt i centrum. Efter en interpellation från Jörgen Fogelklou (SD) som rörde lokala ordningsföreskrifter och förekomsten av tiggeri, så tog Lars Hansson (SD) paranoian till nya nivåer. Göteborgs gruppledare konspirerade nämligen då på fullaste allvar kring att tiggarna i Göteborg kanske är en del av ett romskt terrornätverk.

Delar av tiggeriet är kriminellt organiserat, kanske är det romska terrorceller?”

En skulle ju kunna tro att Lars Hansson efter ett sådant bisarrt uttalande åtminstone kanske skulle skylla på att han blivit missförstådd eller att han helt enkelt skulle ta tillbaka sitt uttalande. Men nej då! Efter att Hansson blivit kritiserad så står han fast vid sitt uttalande och försöker hänvisa till det hela som någon sorts öppen fråga.

Jag sa inte att det va romska terrorceller. Du sitter ju väldigt nära men du hör ju väldigt dåligt. Kanske är det romska terrorceller, vem vet, sa jag

Vilket Lars Hansson vidareutvecklar i en intervju med Metro.

– Vi är ett brett parti som diskuterar alla typer av frågor. Jag säger inte att alla tiggare är del av terrorceller utan ställer bara en fråga, kan det kanske vara så?

SD Göteborg har tidigare i år skakats av interna stridigheter. I april så hoppade Tord Larsson av partiet och blev politisk vilde i kommunfullmäktige efter att ha riktat stark kritik mot sin f.d. gruppledare Lars Hansson, som han refererade till som någon som uppförde sig som en pajas. Vi på IRM-redaktionen vill nog istället behandla det hela som en öppen fråga.

För är inte någon som snackar om sina upplevelser av det ljuva femtiotalet när personen var tre år, som definierar svensk kultur i termer som att få grilla sin fläskfilé ifred, som förlänger kommunfullmäktigemöten med sju timmar och som försöker demonisera romer genom att måla ut dem som potentiella terrorister, ingenting annat än en rasistisk clown?


Stötta vår verksamhet
  • 17
    Delningar