Okategoriserade

Massavhopp – Som råttor från ett sjunkande skepp?

Igår meddelade Krister Maconi, Sverigedemokraternas gruppledare i Borås, att han lämnar Sverigedemokraterna. Enligt ett inlägg på hans blogg finns det inte bara en anledning till att han lämnar partiet:

Det saknas förutsättningar att bedriva ett kommunalpolitiskt arbete som uppfyller en för mig rimlig ambitionsnivå. Orsaken står främst att finna i den egna kommunföreningsstyrelsens men även distriktsstyrelsens agerande i ett antal olika sammanhang.

Maconi skriver också om att det rått osämja inom det egna partiet och att det har varit en klart avgörande del i hans beslut att lämna partiet:

Det har dessutom under den gångna veckan kommit till min kännedom att personer inom nämnda styrelser ånyo har spridit uppenbart falska uppgifter om min person och roll inom partiet. Måttet är nu rågat för min del.

Det här är inga egentliga nyheter då det varit högst rörigt inom SD Borås tidigare med bland annat polisanmälningar och en styrelse som inte beviljades ansvarsfrihet, något Expo kan berätta om i sin artikel. I intervjuer med partikamrater till Maconi framkommer också att det är fler SD-politiker som funderar på att lämna partiet. Av Borås fem mandat kan det alltså snart vara så att endast två är tillsatta. Då förstår vi till fullo varför Jörgen Fogelklou, anställd på SD:s riksdagskansli, försöker ragga nya medlemmar på Twitter:

Det måste helt enkelt vara oroande för Åkesson och gänget att trots att partiet tycks öka i alla opinionsmätningar så finns snart inga förtroendevalda kvar för att göra verklighet av partiets politik. Vi har raljerat över att Åkessons ”nolltolerans”-brev skulle få som konsekvens att Åkesson blev ensam kvar men det visar sig mer och mer att de klarar bra av att äta upp sig själva inifrån ändå. Vi plockar fram stora popcorn-skålen och inväntar nya interna strider. De lär bli fler. Tills dess föreslår vi följande tillägg i partiets kommunikationsplan:

Sverigedemokrater är engagerade, sakliga, omtänksamma och positiva – alternativt avhoppade eller uteslutna.


Stötta vår verksamhet